• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Ölü Yıkayan Kişinin Aldığı Para Helal midir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölüyü yıkamak ve defin işlemleriyle uğraşmak Allah`ın kullarına vacip kıldığı ibadetlerden biridir. Yerine göre farz-ı ayn ve farz-ı kifaye olarak değişir. Aynı şekilde defin işlemleriyle meşgul olan kimseye büyük ecirler vardır. Konuyla ilgili efendimizin birden fazla hadisi bulunmaktadır. Hz Ali`den rivayet edildiğine göre sevgili peygamberimiz şöyle buyurmaktadır;

Kim bir ölüyü yıkar, onu kefenler, kefenine güzel koku saçar, cenazesini taşır, üzerine cenaze namazı kılar ve (kötü belirtilerden) gördüğünü ölü aleyhinde yaymazsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından çıkmış olur. (İbnu Macce)

Ölünün yakınları cenaze işleriyle uğraşan onu yıkayan kimseye, kendisi istemeksizin bir miktar ücret verirse bu paranın alınmasına bir sakınca yoktur. Allah dilerse kendi katındaki ecrini de bu kişiye aynı şekilde ahirette verir.

Ölüleri ücret karşılığında yıkayan kimsenin aldığı para helaldir. Ancak Allah katındaki sevabı azalır. Çünkü ameller ancak ve ancak Allah rızası için olursa ahirette karşılığı verilir.

fetvakurulu.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir