• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Solhan`a Anadolu Sağlık Meslek Lisesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Solhan ilçesine yaptırılacak olan Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde 3 bölüm ile 2016-2017 eğitim öğretime başlanacağı ve her yıl 90 öğrenci alabileceği belirtildi.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin bünyesinde,  Yardımcı Hemşirelik, Ebe yardımcılığı ve Sağlık Bakım Tekniksiyenliği alanlarının bulundurulacağını belirten Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun, Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla açılacağını belirtti.

Coşkun, “Tüm hemşerilerimize bu müjdeyi vermenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Şükürler olsun ki yeni görevimiz ile beraber böylesine önemli ve ilçe halkımızın yıllardır beklediği bu müjde bize nasip oldu ve bizim girişimlerimiz ile sonuçlandı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ilçemizde hizmet vermeye başlayacak olan okulumuzun 3 şube ile öğrenci alması da oldukça önemlidir. Bu da her yıl 90 öğrencimizin alınması anlamına gelmektedir.” dedi

Okulu bitiren öğrencilerin birçok yerde çalışma imkanı bulabileceklerini belirten Coşkun, “Mezunlarımız öncelikle sağlık sektöründe personel istihdam açığı sebebiyle devlet ve özel hastaneler, dispanserler, hasta bakım merkezleri gibi sağlık hizmeti veren birçok kurumda iş bulma imkânına sahip olacaklar veya yönetici sağlık personeli olma yolunda da kariyerlerini sürdürebileceklerdir. Solhan`da her geçen gün eğitim kalitesinin yükseldiğinin görüldüğünü ve ilçede ortaokuldan mezun olan öğrencilerin Lise taleplerinin arttığını biliyoruz.  Açılacak olan Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile beraber Solhan sağlık alanında açılması kararlaştırılan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu`na alt yapı olarak görev görecektir.”diye konuştu.

Yıllardır Solhan`da eğitim ile ilgilenen STK`lar Solhan için bir sağlık meslek lisesinin açılması yönünde çalışmalar  yürütmekte olduğunu anımsatan Coşkun, “Burada her yıl ortalama 50 Solhanlı çocuğun ilçe dışında eğitim gördükleri düşünülse, şu anda 200 Solhanlı çocuğumuz farklı illerde sağlık alanında lise okumaktadır. Bu da şunu gösteriyor ki imkân verilirse çocuklarımız eğitim öğretimi önemsemektedir. Özellikle hükümetimiz tarafından son on yılda ilçemize kazandırılan okullar ortadadır. Solhan`a bizim hükümetimiz zamanımızda yaklaşık 180 yeni derslik kazandırıldı. Bunun 120`si ise son 4 yıldadır. Solhan eğitim öğretimde çağ atlıyor. Solhanlı bunu hak ediyor. Bilinmelidir ki,  bu ne ilk hizmeti ne de son hizmetimiz olacaktır. Kim proje ürettiyse kim fikir ile geldiyse onun fikir ve projelerini önemseriz. Bu anlamda gerek AK Parti Solhan Teşkilatımız gerekse Bingöl İl MEM ve İl Teftiş Kurulumuz, İlçemizin bu talebini desteklemeleri bizi Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde güçlü kılmıştır.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir