• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Vali Küçük'ten değerlendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün makamında düzenlenen basın toplantısında İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da hazır bulundu.

Önemli konulara değinen Küçük, Kurtuluş Savaşında mücadele veren ve bu uğurda canını feda eden Şanlıurfalıları bir kez daha yâd etti.

Şanlıurfa’nın şanına yakışacak üç gün geçirdiklerini belirten Küçük, halkımız açılış etkinliğine çok yoğun şekilde iştirak ettiler ve sevinçli bir şekilde Şanlıurfa'nın kurtuluşunu kutladılar. Diğer gün ise Türk yıldızların muhteşem uçuş görüntülerini izledik. Son gün ise bizim için çok özel bir gün olup, Meclis Başkanı ve Başbakanımız tarafından İstiklal Madalyası Şanlıurfa'ya verildi. Ayrıca son gün Kabine Şanlıurfa'da toplandı. Her şeyden önce bu üç günü sevinçle, yüzümüz akla ve memnuiyetle geçirdik.” Dedi

Şanlıurfa’da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısının Şanlıurfa ile ilgili özel bir gündem oluşturduğuğunu söyleyen Küçük, “Muhakkak onun yansımalarını ileriki günlerde hep birlikte göreceğiz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik, bu hususu Urfa ile ilgili sorunları masaya getirmiştir. Ama önemli olan biz bu önemli günü yüzümüzün akıyla Şanlıurfa halkı ile beraber geçirdik ve bu tarihin sayfalarına geçmiştir.” İfadelerini kullandı.

Bakanlar kurulu toplantısında ana konuların dile getirildiğine dikkat çeken Vali Küçük, “Benim kanaatimce en önemli konu Şanlıurfa'daki sulama kanallarının artırılmasıdır. Eğitim ve Suriyeli mülteci kardeşlerimizi de gündeme getirdik. Detayları şu anda belirtmiyorum ama, öncelikle ana konular bunlardı. Elektrik konusu ise hükümetin bildiği bir konu idi ama en önemli konu sulama sisteminin daha hızlı bir şekilde Şanlıurfa'da yapılmasıdır. Çünkü sulama konusunu hal ettiğimizde elektrik konusunda hal olur.” şeklinde konuştu.

İhtiyacımız olduğu zamanda böyle bir çalıştayın yapılmasının turizmciler için bir mesaj olduğunu ifade eden Vali Küçük, “Özelikle kamu kurum kuruluşlarının çalıştayları, seminerleri, hizmet içi programlarını  Şanlıurfa dahil Mardin ve Diyarbakır yoğunlaştırması için hükümet nezdinde girişimde bulunacağını sayın bakanımız belirti.   Kamu kurum kuruşları daha çok sahil kenarında çalışmalar yapıyor. Ayrıca bu bölge ile ilgili olarak tanıtımda, bu üç ile öncelik verileceğini bakanımız somut olarak ifade etti.   Çok yakında bu üç ilin yerli ve yabancı tanıtımıyla ilgili gerekli çalışmalar yapılacaktır.” Şeklinde konuştu.

Vali Küçük, Şanlıurfa’daki hastane sorununun birkaç ay içerisinde, Eyyübiye Hastanesinin hizmet vermesiyle hal olacağını belirterek, önümüzdeki yıllarda bin 750 yataklı şehir hastanesi için çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir