• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Hanililer patlama anını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Hani ilçesinde PKK`liler tarafından ilçe Jandarma Komutanlığı`na bomba yüklü tankerle yapılan saldırıda birçok ev ve işyerinde hasar meydana geldi. Saldırıda ev ve işyerlerinin duvar, pencere, kapı cam ve lambalarının kırıldığı görüldü.

Patlama anını İLKHA'ya anlatan halk, patlamanın meydana getirdiği sarsıntı ile deprem olduğunu zannettiklerini ifade ettiler.

Bombalı saldırı gerçekleştirildiğinde evde olduğunu dile getiren Veysi Cali, patlama olduğunda kaldığı odanın avizesinin çocuğunun üstüne düşeceğini fark edip müdahale ettiğini söyledi.

Cali, “Patlamanın olduğu saatte ben evde televizyon izliyordum. Birden büyük bir patlama oldu, evin çatısından bir şey düştü zannettim. Lambalar sallanıyordu. Bulunduğum odanın avizesi bebeğimin üstüne düşecekti kendimi üzerine atarak avizenin onun üzerine düşmesini engelledim, avize başıma düştü. Çocuğumu alıp diğer odaya kaçtım, ardından elektrikler kesildi. 15 dakika boyunca sonra silah sesleri geldi. Küçük çocuğum korkudan şoka girdi sabaha kadar kustu.” dedi.

Artık insanların ölmesini istemediklerini belirten Cali, “Hani gibi bir yerde beklenecek bir şey değildi. Biz beklemiyorduk. Bombalar patlıyor insanlar ölüyor. Yeter artık insanlar ölmesin. Türk ve Kürt olsun hepsi kardeştir. Bu anneler çocuklarını bombalar için mi doğuruyor. Bizim farklı görüşlerimiz olabilir buna saygı duyulması lazım. En kısa zamanda son bulmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Abdülhamit Bilin ise patlamanın nasıl olduğunu anlamadıklarını ve korkudan dolayı yerlerinden fırladıklarını belirtti.

"Hayvan değiliz, neden bize bunu reva görüyorlar"

Hacı Ali Mahir, “Yatsı namazını kıldığım sırada patlama oldu. Patlamanın etkisiyle yere yattım. Diğer akrabalarımızı aradım onların durumunu sordum. Onlar da sağlam hiç bir şeylerinin kalmadığını söylediler. İlk defa böyle bir patlamayla karşılaşıyoruz zararımız büyük. Bir daha böyle bir şey olmasın. Biz huzur istiyoruz, yaşamak istiyoruz. Hayvan değiliz, neden bize bunu reva görüyorlar. Devletten zararımızı karşılamasını istiyoruz. Devlet yardım etmezse biz bu zararın altından kalkamayız.” şeklinde konuştu

Yattığı esnada büyük bir patlama sesiyle uyandığını ifade eden Gökhan Aktay “Patlama o kadar şiddetliydi pencereler kendiliğinden açıldı. Zannettik ki deprem olmuş. Duvarlar yıkıldı. Daha sonra dışarıya bakmak istedim silah sesleri geliyordu. Hemen ailem ile beraber yere yattık. Ailelerimizi merak ettik ama ulaşamadık 3 saat sonra ulaşabildik. Yeter artık bitsin bu olaylar anneler ağlamasın. İş yerimizin camları kırıldı karşılanmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)

 




























































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir