• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Başbakan Davutoğlu Hani'deki saldırıya ilişkin konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin imzalarının tamamlandığını, son imzayı da bizzat kendisinin attığını belirtti.

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki saldırıya da değinen Davutoğlu, bomba yüklü yakıt  tankerinin patlatılması sonucu 2 askerin hayatını kaybettiğini, 52 kişinin yaralandığını söyledi.

Davutoğlu, üç ayların bütün İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni etti. Dün ve bugün, Kilis'e roket mermilerinin düştüğünü ve 21 vatandaşın yaralandığını belirten Davutoğlu, yetkililerden konuyla ilgili bilgi aldığını; Türk Silahlı Kuvvetlerinin angajman kuralları çerçevesinde karşılık verdiğini ve IŞİD'e ait mevzileri vurduğunu bildirdi.

Yaralılara acil şifalar dileyen Davutoğlu, "Kahraman, ensar Kilis halkına geçmiş olsun diyorum, Ankara'dan selamlarımızı iletiyorum. Milletimiz ve Kilis'teki vatandaşlarımızın emin olsun, ülkemizin savunması ve milletimizin emniyet ve huzuru için her türlü tedbiri alıyoruz, gerektiğinde her türlü adımı atmaya da kararlıyız." dedi.

Hani'deki saldırı

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki bombalı saldırıya değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün Şanlıurfa'da gençlerimizle geleceğimizi konuşurken, terör örgütü gencecik askerlerimize kıymak için Hani'de karakola saldırdı. Bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda 2 kahraman askerimiz şehit olurken, asker ve sivillerden 52 vatandaşımız da yaralandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bu caniler, yakıt tankerine bomba koyuyor ve sonra ilçe jandarma komutanlığının önünde patlatıyorlar. Kalleşçe, alçakça, korkakça bir eylem. Hani birilerinin 'yerlere çöp atmıyorlar' dedikleri teröristler var ya hani 7 Haziran öncesi saz çaldırıp, türkü söylettikleri çocuk katilleri var ya, işte bu teröristler köşeye sıkıştıkça daha da alçaklaşıyorlar ve haince tuzaklar kurmaya kalkıyorlar. Kahraman askerlerimizin karşısında hiçbir mevcudiyet gösteremeyenlerin bu şekilde kalleşçe tuzakların arkasına saklanmaları dahi ne kadar zayıf, zaaf içinde olduklarını ortaya koyuyor. Başta bölgede yaşayan sivil vatandaşlarımız olmak üzere herkes şunu bir kez daha gördü: Bunlar vahşi birer katil. Hak ettikleri neyse onu yaşayacaklar, hak ettiklerini onlara yaşatacağız. Bu katillerin, teröristlerin hepsi ama hepsi şehirlerimizden ve dağlarımızdan mutlak anlamda temizlenecek."

Dokunulmazlıkların kaldırılması

Bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili geçen hafta Anayasa değişiklik teklifini imzaya açtıklarını hatırlatan başbakan Davutoğlu,  imzalar tamamlandığını söyledi.  Davutoğlu, "Biraz önce de son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Mecliste olacak ve her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıkların kalkmasından korkuyormuş kim korkmuyormuş ortaya çıkacak. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini bu Mecliste barındırıyormuş kim barındırmıyormuş ortaya çıkacak. Her şey milletimiz tarafında görülecek. Çok hızlı bir şekilde konuyu görüşeceğiz. Muhalefete çağrım tek seferde ve tek oturumda çok hızlı bir şekilde yargı yolunu açan, yargıya izin veren bu teklife destek olmalarıdır. Biz de milletimiz de bu süreçte takınacakları tutumu yakından izleyeceğiz ve tarihe herkes bu anayasa değişikliğinde takındıkları tutumla geçecek. Kimse ilerde bugün pişman olacağı adımı atmasın. Eğer korktukları, çekindikleri bir şey yoksa işte meydan, işte Genel Kurul. Aylarca, yıllarca 'AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından çekiniyor' diyerek propaganda yaptıktan sonra şimdi bakalım nasıl oy kullanacaklar? Ayrıca diğer bir muhalefet partisi 'teröristleri destekleyenleri Meclisten çıkaralım' çağrısında bulunurken, bakalım şimdi nasıl oy kullanacak? Hepsini göreceğiz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir