• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
TBMM Başkanı Kahraman Pakistan'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyarette bulunmak üzere Pakistan'ın Başkenti İslamabad'a gitti.

Kahraman'ı, Nur Han Askeri Hava Üssü'nde, Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık, Pakistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Pervez Malik, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Girgin ve diğer yetkililer karşıladı.

Kahraman ile TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İdare Amiri MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ve AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan da Pakistan'a gitti.

Pakistan Cumhurbaşkanıyla bir araya geldi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile ayrı ayrı görüştü.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ilk olarak, Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile bir araya geldi.

Sadık'ın Meclis Binasındaki makam odasında gerçekleşen görüşmeye iki ülke heyetleri de katıldı. Görüşmenin ardından Kahraman, Parlamento Şeref Defterini imzaladı.

Kahraman Şeref Defterine, "TBMM Başkanı sıfatıyla parlamento üyesi arkadaşlarımla beraber derin, köklü, tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla bağlı olduğumuz dost ve kardeş Pakistan'ın Millet Meclisini ziyaret etme fırsatını bulduğum için mutluluk duymaktayım. İslam düşüncesinin bilgeliğinin ve irfanının güçlü temsilcisi Muhammed İkbal'in evlatları kardeş Pakistan halkının temsilcisi Milli Meclisin bu güzel ülkenin gelişme ve kalkınmasında oynadığı öncü rolü daima başarıyla sürdüreceğine inancım büyüktür." diye yazdı.

Kendisine ve heyetine gösterilen ilgiye teşekkür eden Kahraman, Türk milletinin derin sevgi ve saygılarını iletti.

Kahraman, Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Sadık'a, 1909 tarihli Lahor Kenti'nde yayımlanan Vatan Gazetesi Sahibi Muhammed İnşallah Efendi aracılığıyla Hicaz Demiryolu'nun yapımına maddi katkıda bulunanlara madalya verileceğine dair Sultan Reşat'ın padişah emri ile İnşallah Efendi'nin 30'uncu takside katılarak nikel madalya almaya hak kazananların isimlerini belirten mektubunu armağan etti.

Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluğa katkı sağlayan herkese teşekkür eden ve bu dostluk ve işbirliğinin daima devam etmesi dileğinde bulunan Kahraman, sözlerini Urduca "Yaşasın Pakistan" diye tamamladı.

Daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ile bir araya geldi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, Kahraman ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 sürdü. (İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir