• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Gaziantep'te 'Paralel Yapı' operasyonunda 6 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te ‘Paralel Yapı’ya finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şubesi, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Güneydoğu Sanayici İşadamları Federasyonun da bulunduğu 11 adrese yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 'Paralel Yapı' soruşturması kapsamında, Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şubesi, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Güneydoğu Sanayici İşadamları Federasyonu binaları ve bir tekstil fabrikası ile 8 ayrı adrese düzenlenen operasyonda haklarında arama kararı bulunan 6 kişi gözaltına alınmıştı.

11 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, dernek binaları, iş yerleri ve evlerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar, dijital belge, hard disk, çek, senet ve mali evrakların yanı sıra 10 telsize el konulmuştu.

Gözaltına alınan 6 kişi dün sabah saatlerinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildi. 

Adliyeye sevk edilen Güneydoğu Sanayici İşadamları Federasyonu Üyesi Orhan Özdulkar, Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şube Başkanı Fevzi Çakmak ve Muhasebe Sorumlusu Bekir Acar, Çevik Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çevik, Hasırcı Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İlker Hasırcı ile Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Barut çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir