• DOLAR 32.55
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2433.28
  • ...
Van'da kapalı spor salonu kundaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da dün gece bir grup İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Sürmeli sokakta bulunan 250 kişilik kapalı spor salonunu ateşe verdi.

Edinen bilgilere göre, Van Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait 250 kişilik kapalı spor salonuna dün gece bir grup camı kırarak içeri girdi. Spor salonunun koltuklarına benzin dökerek ateşe veren grup, daha sonra olay yerinden kaçtı.

Kapalı Spor salonunun girişinde bulunan koltuklar tutuşurken alevler kısa sürede tüm salona yayıldı. Yangını fark eden mahalle sakinleri, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine itfaiye ve polis sevk edilirken, 2 saatlik çalışma sonucu yangın söndürüldü.

Spor salonunun bazı koltukları tamamen kullanılmaz hale gelirken, idare bölümünde de büyük zarar meydana geldi.

Van Valiliği’nden açıklama

Öte yandan Van Valiliği kapalı spor salonunun kundaklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak’ta bulunan Dumlupınar İlk ve Ortaokulu bahçesinde konuşlu, 250 seyirci kapasiteli Dumlupınar Spor Salonu, gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklanmıştır. Kundaklama olayı, giriş kapısındaki korkuluk ve camları kırarak salona giren ve terör örgütü mensubu veya müzahiri oldukları değerlendirilen fail ya da failler tarafından gerçekleştirilmiş, salonun tribün bölümü ateşe verilmiş, asma tavan, elektrik ve su tesisatı zarar görmüştür.” denildi.

Yapılan açıklamanın devamında ise “Mahalle sakinlerinin olayı emniyet ve itfaiye görevlilerine bildirmesiyle kundaklama nedeniyle çıkan yangına kısa sürede müdahale edilmiş, yangın büyümeden söndürülmüştür. Olayla ilgili zarar tespit ve onarım çalışmalarına başlanmış olup, olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için gerekli tahkikat sürdürülmektedir.” İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir