• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Cizre'de 13 camii yıkılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağında çıkan çatışmalarda tahrip olan 13 caminin kullanılamayacak derecede olması nedeniyle yıkılacağı öğrenildi.

Cizre’de 78 gün süren sokağa çıkma yasağında yaşanan çatışmalar nedeniyle sadece ev ve işyerleri değil camilerde hasar gördü.

52 caminin hasar gördüğü ilçede Diyanet İşleri Başkanlığının hasar tespit ekibinin hazırladığı rapora göre, Cizre'de zarar gören camilerden on üç tanesi kullanılamayacak derecede zarar gördüğü için yıkımına karar verildi. İlçedeki 38 cami ile Kur'an kursunun ise onarımına karar verildi.

Onarılacak 38 cami ve Kur'an kursunun 40 gün içinde bitirilmesi şartıyla onarımına başlandığı ve yıkımına karar verilen camilerin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararının beklendiği öğrenildi.

Cizre'de 14 Aralık 2015'te başlayıp 2 Mart 2016'da kısmî olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağında yaşanan çatışmalarda 45'i cami ve 7 Kur'an kursu zarar görmüş. Cudi Mahallesi bodrumların bulunduğu bölgede bulunan Hz. Ali Camisi tamamen yıkılmıştı. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir