• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
"Mardin'e yapılan sağlık yatırımları yetersiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de faaliyetlerine yeni başlayan Sağlık Derneği Mardin Temsilcisi Mehmet Selim Parlakoğlu, sağlık sorunları ile ilgili yapmış olduğu saha çalışmasının ardından İLKHA’ya konuştu.

“Sağlık sorunlarına dikkat çekmek istiyoruz”

Sağlık sorunlarına dikkat çekip yetkilileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Sağlık Derneği Mardin Temsilcisi Mehmet Selim Parlakoğlu, “Bu çalışmadaki amacımız kimseyi tenkit etmek veya yermek değil, sadece sağlık sorunlarına dikkat çekip ilgilileri bilgilendirmeyi hedeflemektir. Türkiye’de 1991 yılından beri faaliyet yürüten derneğimizin Mardin temsilciliğini açtık. Yaptığımız ilk iş Mardin’deki sağlık sorunlarını yerinde inceleyip bir rapor çıkarmak oldu. Arkadaşlarımızla beraber Mardin’in sağlık sorunlarını tespit edip çözüm yolları aramaya başladık.” dedi.

“Yataklı hastaneler ihtiyaçları karşılayamıyor”

Mardin’deki yataklı hastanelerin ihtiyaçları karşılamadığını kaydeden Parlakoğlu, “Mardin’in en önemli sağlık sorunlarından biri yataklı hastanelerimizin gelen göçle beraber hizmette yetersiz kalmasıdır. Bunun yanı sıra ilimizde sağlık sorunları da gittikçe büyümektedir.  İlçe hastanelerimizde fiziki yetersizlik var. Bunun bir örneği Derik Devlet Hastanesi’dir. Oradaki diyaliz hastaları Mardin ve Diyarbakır’a sevk edilmek zorunda kalınıyor. Oraya uzmanların ve diyaliz makinelerinin kurulması ile kolaylıkla bu sorun halledilebilir.” diye konuştu.

“Uzman doktorlara ihtiyacı var”

Yeni açılan Mardin Devlet Hastanesi’nin yan dallara ihtiyacı olduğuna değinen Parlakoğlu, “Yeni açılan Mardin Devlet Hastanesi’nin çok sayıda yan dal bölümlerine ve uzman doktorlara ihtiyacı var. Bugün basit bir yanık vakasında bile hastalar Diyarbakır ve Adana illerindeki hastanelere sevk edilmek zorunda kalınıyor.  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz de ihtiyaçları karşılayamıyor. Bu merkezin geliştirilmesi gerekir. Eski Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yerine 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açılması lazım.” dedi.

“Sorunlar ilgili mercilere ulaşmıyor”

Sorunların ilgili mercilere ulaşmadığını kaydeden Parlakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tek sıkıntımız bu sorunlarımız ilgili mercilere ulaşmaması ve sağlık sorunlarına karşı bir ilgisizliğin olmasıdır. Bu çalışmaların aciliyeti üzerine dikkatler çekilmiyor. Biz de bugün Mardin’de faaliyet yürüten tek sağlık derneği olarak bu problemlere dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu konuda geniş raporlar hazırladık. Bu raporlar sayın milletvekillerimize iletildi bu konuda onlardan ilgi bekliyoruz. Bu sorunlarla ilgilenebilecek ciddi yöneticiler atanmıyor.  Son 3 yılda beş yönetici değiştirildi. Son gelen yöneticimizin ilgi göstermesiyle bu problemlerin çözüleceğine inanıyoruz.”

“Büyükşehir olmasına rağmen tıp fakültesi ve araştırma hastanesi yok”

Mardin’de halen Tıp Fakültesi kurulmadığına söyleyen Parlakoğlu, “Türkiye’de sağlık alanında yapılan gelişmelere rağmen Mardin’in bu konuda çok yetersiz. Mardin’e yapılan sağlık yatırımları yetersiz kalıyor. Birçok ilde bugün Tıp Fakülteleri var ama Mardin büyükşehir olmasına rağmen tıp fakültesi ve araştırma hastanesi yok. Bu büyük bir eksikliktir. Bu konuya dikkat çekmek için de imza kampanyaları düzenledik. Bunları da ilgili mercilere ileteceğiz.” dedi.  (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir