• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Gaziantepli Adil Hoca vefatının 17'inci yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in manevi mimarlarından ve tanınmış kurralarından olan Adil Özberk Hoca vefatının 17’inci yılında Adil Hoca İlmi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen törenle rahmetle anıldı.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen program, Adil Hocanın talebelerinden Hafız Eyüp Özberk’in Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Prof. İhsan Süreyya Sırma Hoca konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adil Hoca İlmi Araştırma Vakfı Başkanı Mustafa Kursav, birlik ve beraberliğe vesile olması adına her yıl düzenledikleri anma programında öğrencilere, velilere ve öğretim görevlilerine seslenerek, gelişen dünyanın ihtiyaçlarına, ilmi anlamda daha şuurlu bir nesil ve âlimler yetiştirilmesi gerekliliğinin altını çizerek, anma gecesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra Adil Özberk hocanın hayatını anlatan belgesel davetliler tarafından izlenirken, program Gaziantep Mevlevihane’since okunan kasidelerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. İhsan Süreyya Sırma Hoca, hurafelerden uzak durulması gerektiğini, yalan yanlış şeylerin hayatımızda yer tutmasının nedenini cahillikle, cahilliğin ortadan kalkmasını ise Kur’an’ı Kerim in ilk emri ‘Oku’ ile ortadan kalkacağını bunun için ilim adamlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Programda çifte ezan okuyan Mustafa Yavuz ve Mehmet Ali Devrim dinleyicilere mana âleminde derin bir yolculuk yaptırdı.

Program Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 























Bu haberler de ilginizi çekebilir