• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Bingöl Üniversitesinde bir fakülte daha açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi, 8'inci fakültesine kavuştu. Daha önce YÖK tarafından onaylanarak Bakanlar Kuruluna sunulan Sağlık Bilimleri Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesi kararı, Bakanlar Kurulundan da geçti. Karar, Resmi Gazetede yayınlandı.

7 fakülte ile hizmet veren Bingöl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulunun fakülteye dönüştürülmesi ile 8'inci fakültesine de kavuşmuş oldu.

8'inci fakülte kararının Bakanlar Kurulundan geçip Resmi Gazetede yayınlanmasının Bingöl Üniversitesi ve Bingöl için çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Sağlık Bilimleri Fakültesinin Bingöl’e hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Rektör Çapak, başta Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bingöl Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile beraber 7 fakülte mevcuttu. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte bu sayı 8’e çıkmış oldu. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir