• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Kurtulmuş: Olayda kusuru olanlar ortaya çıkarılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa’da katıldığı Bakanalar Kurulu toplantısı sonrası Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken’in ve babasının kaldığı Kürkçüler Cezaevi'nde silahla vurulması olayına ilişkin konuştu.

“Kim olursa olsun cezaevinde birisinin öldürülmesi kabul edilemez” diyen Kurtulmuş, bu olayda kusuru olanların mutlaka ortaya çıkarılacağını söyledi.

Özgecan’ın katili ile ilgili yeni gelişmenin Adalet Bakanı tarafından Bakanlar Kurulunda ele alındığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Özgecan’ın katili olan kişi silahla vurularak önce ağır yaralandığı sonra da öldüğü bilgisi bize ulaştı. Babasının da hayati tehlikesinin olmadığı ama yarasının ağır olduğu bilgisi var. Tabi kim olursa olsun cezaevinde birisinin öldürülmesi kabul edilemez. Burada kimin kusuru ve hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır.”

Adana Cumhuriyet Başsavcısının olaya el koyduğunu belirten Kurtulmuş, Adalet Bakanlığının da olayın tüm detaylarının ortaya çıkarılması için bir müfettiş görevlendirdiğini belirtti. (Osman Gülebak- Mustafa Gül-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir