• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Doğankent beldesinde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Peygamber Sevdalıları Platformunca Adana`nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesinde  “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, belde halkı ile çevre köylerden gelen katılımcıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Doğankent Celil Çavuşoğlu İlkokulu avlusunda gerçekleşen etkinlik, Mustafa Uzun Hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı, Peygamber Sevdalıları Platformu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Mevlid-i Şerifin de okunduğu programda hep bir ağızdan salâvatlar getirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü İsa Emre, Hz Muhammed (SAV) ve ashabının hayatından kesitler sundu.

Bugün ümmet olarak Hz Muhammed`i anlamaya ve O`nun getirdiği vahyi yaşamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getiren Emre, “İşte yanı başımızda Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, Çeçenistan, Myanmar, Patani ümmetin hangi coğrafyasına yüzümüzü dönsek Müslümanların kanı akıyor. Müslüman kadınlar, çocuklar katlediliyor, namusları kirletiliyor, mescitleri vuruluyor. Bunun tek bir sebebi var, o da bizim Peygamber`in getirdiği mesaja gereken ilgiyi göstermememizdir.” dedi.

Muhammedî mesajın ümmeti içinde bulunduğu sıkıntılardan çekip çıkartacak tek reçete olduğuna işaret eden Emre, buna örnek olarak da Mekke müşriklerinin içinde bulundukları küfür, şirk ve cahiliye ortamından çıkartıp hidayet nuruna eriştirmesini gösterdi. Kendi kız çocuklarını bile kolaylıkla öldürebilen bir cahiliye toplumundan insanlığa örnek numuneler çıkartan Hz Muhammed (SAV)`in hayatının toplum olarak öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İslam`ın ırkçılık yapmayı cahiliye olarak gördüğünü ifade eden Emre, ırkçılık yapmanın ümmeti parçaladığına vurgu yaparak, “Allah ırkınıza, mezhebinize, cemaatinize bakmaz. Allah imanınıza, kalbinize bakar. Türk olmuşsun, Kürt olmuşsun, Arap olmuşsun, Zaza olmuşsun, İngiliz olmuşsun, Allah buna bakmıyor. Allah senin kalbine, takvana, kulluğuna, ibadetlerine bakıyor.” şeklinde konuştu.

Dünya sevgisi ve ölüm korkusunun Müslümanları güçsüzleştirdiğine dikkat çeken Emre, Hz Muhammed`in bu konuda verdiği nasihatlerden bahsetti.

Sık sık tekbirler ve salâvatların getirildiği etkinlik, ilahi sanatçıların seslendirdiği eserler ve ardından yapılan kapanış duası ile sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir