• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Suruç`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye`nin birçok noktasında olduğu gibi Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Suruç İlçe Koordinatörlüğü, Kutlu Doğuma özel hazırlanan afiş ve brandaları kentin farklı noktalarına asarak ilçe halkını programdan haberdar etti.

Etkinliğin yapılacağı salon; tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber Efendimiz ile ilgili yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı. Suruç Kapalı Spor Salonunda halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Ellerinde bayraklar, alınlarında bandajlarla etkinliğin yapılacağı yere gelen katılımcılara, gül suyu ikram edildi. 

Sunuculuğunu Müslüm Demirkol'un yaptığı etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çermik İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve Mevlid-i Şerif`le devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Suruç ilçe Koordinatörü Ahmet Yılmazoğlu, Hz Muhammed`in hayatından kesitler sunarak, Müslümanlar arasındaki kardeşlik hukukuna ve vahdetin inşasına vurgu yaptı.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın, vahdetin ve kardeşliğin tesisi için aynı çatı altında birleşilmesi gerektiğini belirtti.

'O, birleriyle kanlı bıçaklı olan Arap aşiretleri bir noktada buluştu'

Aydın, 'Peygamberimizin nübüvvetinden önce dünya, bugünden daha büyük bir buhran içindeydi. İnsanlar vahşilikte sırtlanları geçmişti. Eğer zayıf ve kuvvetsizse en önce onu kardeşi yerdi. Resulullah'a Hira mağarasında Cebrail vahiy getirdikten sonra artık O ne yapacağını biliyordu. İşinin zor olduğunun da farkındaydı. Bir an önce insanlara ilahi mesajı, adaleti, kurtuluşun yolunu ulaştırması lazımdı. Arabistan'da her kabile, her aile, her birey kendi devletini kurmuştu. Allah Resulü bütün insanlığa İbrahim'in tevhit dinini getirdi. Ama en önce bir şey yapması lazımdı. O da kardeşliği tesis edecekti. Bunun için büyük çaba harcadı ve bir birleriyle kanlı bıçaklı olan Arap aşiretleri bir noktada buluştu. Onlar İslam ile kardeş olmuşlardı. Bugün de yine kardeşliğin tesis edilmesi için gayret göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik seslendirilen ilahiler ve daha sonra yapılan dua ile son buldu. (Ramazan Casuk/Rıdvan Ateş-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir