• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
`Vahdet ve Kardeşlik şemsiyesi altında toplanalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya genelinde yaptığı Kutlu Doğum etkinlikleriyle adından sürekli söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu yaptığı etkinliklerin bir diğerini Bilecik'in Bozüyük ilçesinde gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü`nce Bozüyük Eski Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Bekir Çakmak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti.

Grup İkra tarafından seslendirilen ilahilerle devam eden programda selamlama konuşmasını İkra-Der Bozüyük temsilcisi Murat Sap yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Sap, Platformun her yıl Türkiye`nin ve dünyanın birçok noktasında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediğini kaydetti. Bu yılda şehir ve ilçe merkezlerinde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleyeceklerini belirten Sap, 300 den fazla noktada bu etkinlikleri düzenleyeceklerini anlattı.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul-Ulema) üyesi âlimlerinden Molla Cemal Çınar bir konuşma yaptı.

Bütün Müslümanların vahdet ve kardeşlik şemsiyesi altında toplanması gerektiğine vurgu yapan Çınar, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sunarak, ensar ve muhacir arasında ki kardeşliği anlattı.

“Gelin kardeş olalım” diyen Çınar, “Gelin Hz. Muhammed'in (sav) mesajı etrafında toplanalım. Diyarbakır, Bağdat, Halep, Şam, Filistin, Mısır ve Kahire ağıt yerine ilahi, kaside söylesin, Washington, Moskova, Paris ve Londra mateme dursun. Mü`minler gülsün Obamalar, Putinler ağlasın.”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan grup ezberledikleri ayet ve hadislerin hem Arapçasını hem de Türkçe mealini okuyunca büyük beğeni topladı. Gruptaki bir kız çocuğunun okuduğu 40 yaşındasın şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Program Grup İkra`nın okuduğu ilahilerin ardından sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA) 

 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir