• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
TÜRGEV`den Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`te Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sergilenen Musab Bin Umeyr tiyatro gösterimi yapıldı. Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Gülsever Özdemir Konferans Salonunda gösterime sunulan tiyatroda duygulu anlar yaşandı.

Programa, Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Siirt üniversitesi İlahiyat Fakultesi Dekanı Cemalettin Erdemci, İl Müftüsü Faruk Arvaz, bazı STK temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, Müslümanların gereği gibi Peygamberin hayatını kendi hayatlarına yansıtmadığını belirterek, “Peygamberimizin hayatını kendimize örnek almış olsak da maalesef biz Müslümanlar peygamber efendimizin hayatını kendimize uygulamamış durumdayız. Çünkü İslam coğrafyasına baktığımızda her bölgesinde kavga, kan gürültü var. Açıkçası İslamiyetin emretmediği ne varsa İslam coğrafyasında var. Dolayısıyla biz Müslümanlara düşen bu dünyada örnek aldığımızın peygamberimizin yolundan giderek insanlara güzellikle hoşgörü ile iyi ahlaklı insanlar olmamız lazım. Dünyaya örnek olmamız lazım. Ancak peygamberimizi böyle örnek alabiliriz. Yoksa peygamber efendimizi salonlarda güzel programlar yaparak, iyi davranışlarından uzak davranışları kendimize ilke ederek anmayız, anamayız anmış da olmayız. Onun için ancak peygamberimizin liderliğini ve iyi ahlakını benimsememiz için O`nun istediği gibi hareket etmemiz lazım tüm İslam dünyası olarak.” diye konuştu.

"İnsanlığı kurtaracak yol sünnetle daha da bütünleşmekten geçer"

Daha sonra bir konuşma yapan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, Hazreti Peygamberin evrensel mesajını idrak ettikleri Kutlu Doğum `un tüm İslam alemi, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Akalın, “Elbette o`nu sevmek, onun ümmeti olmak kutlamalara mahkûm edilmeyecek kadar büyüktür ama bugün dünya tekrardan Hz. Peygamberimizin Risâlet vazifesini aldığı dönemi yaşıyorsa, İslam gizli bir fetret dönemi içerisindeyse, suni sınırlar ve nefretle katılaşmış kalpler İslam dünyasını çepeçevre sarmışsa bugünler efendimizi anlamak için daha da önemli hale dönüşüyor. Çünkü İslamiyet`i ve dolayısıyla insanlığı kurtaracak yol sünnetle daha da bütünleşmekten, rahmet ve bereket kaynağı olan bu tip günleri anlamak ve yaşamaktan geçer.” dedi.

Hz. Muhammed`in sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Akalın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Efendimizin yaktığı ışıktan faydalanılmalı ve sağlıklı nesillerin oluşmasının bu sevgiden geçtiğini unutmamalıyız. Belki de çocuklarla ilgili medyada gördüğümüz onlarca vahşet haberinin altında yine sünnetten uzaklaşmak, o sevginin ışığını göremeyecek kadar kör olmak yatıyordur. Konuşmamı İrlandalı yazar George Bernard Show`un önemli bir sözüyle bitirmek istiyorum; ‘İnsanlığın sorunlarının yığılarak neredeyse çözülmez hal aldığı günümüzde Hz. Muhammed`e (s.a.v) her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer o aramızda olsaydı bütün bunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığıyla çözerdik.”

Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte sergilenen Musab Bin Umeyr tiyatro gösteriminde duygulu anlar yaşandı.

Tiyatro gösteriminin ardından program son buldu. (M. Fatih Akgül, Hüseyin Temel-İLKHA)

 
















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir