• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Hamas: Gençlerin gözaltına alınmasının amacı intifadayı bastırmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün gözaltına alındıkları ilan edilen dört gencin gözaltına alınmasında Filistin Yönetimi güvenlik birimleriyle işgal güçlerinin işbirliği yaptığı yönündeki haberlerin çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (10 Nisan Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, haberlerin işgal güçleriyle Filistin Yönetimi güvenlik birimleri arasındaki işbirliğinin arttığına işaret ettiğini ve bu işbirliğinin intifadayı sona erdirmeyi hedeflediğini söyledi.

Siyonist işgal rejimi kaynakları dün gece yaptıkları açıklamada, işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı Şabak'ın Filistin Yönetimi güvenlik birimleriyle yaptığı koordinasyon sonucu Ramallah'ta geçtiğimiz günlerde ortadan kaybolan ve eylem hazırlığında olan üç genci ve söz konusu gençlere yardım eden dördüncü bir kişiyi gözaltına aldığını bildirmişti.

Ebu Zuhri, Hamas Hareketi'nin Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka'daki uygulamalarını kınadığını ifade ederek, güvenlik birimlerinin gayri milli uygulamalarından Filistin Yönetimi'nin ve Fetih Hareketi'nin sorumlu olduğunu söyledi.

İşgal rejimi medya kaynakları, gözaltına alınan gençlerin eylem hazırlığında olduğunu, yanlarında silahların ve el bombalarının ele geçirildiğini önü sürdü.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir