• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.088
  • ...
Diyarbakır`dan yurt dışı uçak seferi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Hava Yolları (THY), Diyarbakır'dan ilk yurt dışı uçak seferini Irak'ın Erbil kentine gerçekleştirdi.

Diyarbakır Havalimanı'nda terminal binası ve apronun yetersizliği nedeniyle bugüne kadar yapılamayan yurt dışı uçuşları, yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan 300 milyon lira tutarındaki yeni terminal binası sayesinde gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurt dışı seferi, THY tarafından Irak'ın Erbil kentine düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, uçuş öncesinde Diyarbakır Havalimanı'nda düzenlenen törende, hizmete açılan yeni terminal binasının önemine değindi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır ziyareti sırasından yurt dışı uçuşların başlayacağına ilişkin müjdeyi verdiğini anımsatan Eker, şöyle konuştu:

"Uçak seferleri, Diyarbakır ile Erbil arasındaki ticari ve turistik ilişkilerin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak. Bu son derece önemlidir. Şimdilik sadece yolcu taşımacılığı ama gümrük altyapısı müsait olduğu için ihtiyaç halinde bunun kargo taşımacılığına da dönüşebilme ihtimali var. Valimiz, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, iş dünyası ile çeşitli kesimlerinden arkadaşlarımızın iştirak edeceği ilk seferde Erbil'e gideceğiz."

HAFTANIN 3 GÜNÜ SEFER DÜZENLENECEK

Vali Hüseyin Aksoy ise uçuşların Erbil ile Diyarbakır arasında yakınlaşmayı sağlayacağını söyledi.

"Ticari ilişkilerin bundan sonraki süreçte daha hızlı gelişmesini bekliyoruz" diyen Aksoy, şunları kaydetti:

"Buradan iş adamlarımızla bir heyet olarak Erbil'e intikal edeceğiz. Orada temaslarda bulunacağız. Önümüzdeki süreçte karşılıklı uçuşlarla bu ilişkilerin daha iyi bir noktaya gelmesini bekliyoruz. Haftada 3 gün uçuşlar gerçekleştirilecek. Doğrudan uçuşların gerçekleştiriliyor olması da bölgeye önemli bir hareketlilik sağlamış olacak."

Vali Aksoy, kentten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve bazı Avrupa ülkelerine uçuşların planlandığını belirterek, "Bu noktalarda da ön çalışmalar devam ediyor. Bunlar da tamamlandığında Diyarbakır Havalimanı dış hat uçuşları için de önemli merkezlerden biri haline gelmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Eker ve Aksoy'un yanı sıra AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal ve Orhan Miroğlu ile iş adamlarının bulunduğu grup, uçakla Erbil'e hareket etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir