• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu vatanın üzerinde kimse operasyon düşünmesin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul`da sağlık tesislerinin toplu açılışı nedeniyle Ümraniye`de düzenlenen törene katıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye kazandırılan yeni sağlık tesislerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışı gerçekleştirilen Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nin, 115 milyon liralık bir yatırım olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 836`ya ulaşan yatak kapasitesi, 115 yoğun bakım yatağı, 23 ameliyat masası ve 178 poliklinik odası ile hastanenin, devasa bir sağlık merkezi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Validebağ Hizmet Kampüsü`nün de yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırımla kurulan bir kampüs olduğunu vurguladı.

“Her şehrin merkezinde şehir hastanesi olacak”

“Hayalim gerçekleşiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neydi o hayalim biliyor musunuz? Şehir hastaneleriydi. Ve hamdolsun gecikmeli de olsa şimdi bu şehir hastanelerimizi yapıyoruz. Şu anda 18 farklı şehirde, 23 milyar lira yatırım maliyeti olan şehir hastanelerimizin inşası süratle devam ediyor. Bu hastanelere girdiğin zaman hastanede yok yok… Girecek bütün tetkik, tedavi her şey orada yapılıp oradan çıkacaksınız. Bundan sonra adres Amerika`nın Cleveland`ı değil, her şehrin bir merkezinde şehir hastanesi olacak. Şimdi burada da Anadolu yakasında bir tane. Nerede başlıyor? İnşallah şimdi o da başlıyor, inşallah biliyorsunuz eskiden Çekmeköy, o bölgede devasa bir uçak pistinin olduğu alanın olduğu yere inşallah şehir hastanemizi kuruyoruz. Avrupa Yakasında yine aynı şekilde İkitelli`de o da başladı, inşaat hızla devam ediyor. Bunlar devam edecek. Neden? Dedik ki; ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız, bunları yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihale süreçleri devam eden 14 adet şehir hastanesinin de en kısa sürede yapımına başlayacaklarını, onları da 2018 yılında tamamlayacaklarını vurguladı.

Türkiye`nin, bunların her birini ayrı ayrı yürütecek güce, dirayete, kararlılığa sahip olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vatanın üzerinde kimse operasyon düşünmesin. Düşünen bedelini işte şu anda ödediği gibi öder ve ödemeye de devam edecektir. Rabiamızın dördüncüsü ne? Dördüncüsü de, tek devlet. Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş o ya? Paralel devlet. Nereden çıktı bu ya? Sene 99 kaç Pensilvanya`ya git, orada bazı tohumlar at. Kendini gizle, Pensilvanya`dan evet acaba Türkiye Cumhuriyeti Devletini nasıl ele geçiririz. Niye kaçtın? Ne işin var orada? Gel o zaman, Türkiye`ye gel, niye gelmiyorsun? Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni, ne işin var orada, gel? Şimdi zaten bunlarda imam çokmuş, hepsi de kaçıp gidiyor.” dedi.

Legal görünüm altında, illegal yapılanmalara müsaade edilmeyecek

Bir kısmının cezaevinde, bir kısmının ise değişik ülkelerde dolaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne demiştik? İnlerine gireceğiz. Girdik, giriyoruz, girmeye devam edeceğiz. Ve tek devlet, bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti`dir, başka bir devlet tanımıyoruz. Ve legal görünüm altında illegal terör örgütlerine, illegal terör yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmez, edilmeyecektir.” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete en üst standartta sağlık hizmeti sunabilmek için gece-gündüz çalışan sağlıkçıların her türlü teşekkürü ve takdiri ziyadesiyle hak ettiğini dile getirdi. “Her yerde olduğu gibi bu büyük camia içinde de yanlış yapılanlar olabilir, yanlış yapanlar da olabilir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tür yanlış yollara tevessül edenlere amirlerinden, güvenlik güçlerinden, adaletten önce camianın kendisinin hesap sorduğuna inanıyorum. Ama daha önemlisi; zaman zaman sizlere yanlış yapıldığını duyuyorum, takip ediyorum. Acil servislerde, polikliniklerde, kliniklerde doktorlarımıza, hemşirelerimize, idari personelimize yönelik sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bunlar da insani değildir, bunlar vicdani değildir. Onun için de bu tür yanlış yollara sapanları özellikle uyarmak istiyorum. Hiçbir gerekçe insanlara sağlık hizmeti vermek için canını dişine takan bu kardeşlerimize yönelik saldırıları mazur gösteremez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının özellikle terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü yerlerde ve tabiat şartlarının zorlu olduğu bölgelerde çok büyük başarı hikâyeleri yazdığını söyledi. Cizre`de 13 kez roketle, defalarca silahlı saldırıya uğrayan hastanenin açılışını kendisinin yaptığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, orada görev yapan personelin hizmetlerine hiç ara vermeden devam ettiğine dikkat çekti.

Sağlık personelinin roketlere ve mermilere rağmen görevlerine devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sur`daki hastanemiz benzer şartlarda hizmetlerini sürdürdü. Şırnak`ta, Nusaybin`de, Yüksekova`da ve diğer bölgelerimizde kendi hayatlarını tehlikeye atarak hayat kurtarma mücadelesi veren kahraman sağlıkçılarımıza bu vesileyle bir kez daha sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Aynı şekilde gerek ülkemiz içindeki kamplarda ve gönüllü kuruluşlarımızın organizasyonlarında, gerekse yurt dışında mağdurlara ve mazlumlara hizmet etmek için çırpınan, koşturan, mücadele eden doktorlarımız ve sağlık personelimiz var. Onlara da insanlığın ortak vicdanı adına gösterdikleri fedakârlık için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte sağlık tesislerinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış kurdelesini “Rabbim bu hastanemizi inşallah birçok dertli yavrularımızın, dertli hanım kardeşlerimizin derdine bir şifa kaynağı olarak lütfetsin. Ve gerek başta hükûmetimiz ve tüm sağlık personelimiz olmak üzere hepsine başarılar diliyoruz. Kurdeleyi bu dua ve temenniyle kesiyoruz, ya Allah Bismillah.” diyerek kesti.

"Bu vatanın üzerinde kimse operasyon düşünmesin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vatanın üzerinde kimse operasyon düşünmesin. Düşünen bedelini işte şu anda ödediği gibi öder, ödemeye de devam edecektir." diyerek şöyle konuştu:

"Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş o ya paralel devlet. Nereden çıktı bu ya. Sene 99, kaç Pensilvanya'ya git, orada bazı tohumlar at. Kendini gizle Pensilvanya'dan evet, 'Acaba Türkiye Cumhuriyeti Devletini nasıl ele geçiririz? Niye kaçtın, ne işin var orada? Gel o zaman, Türkiye'ye gel, niye gelmiyorsun? Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni? Ne işin var orada gel."

Erdoğan, "Ne demiştik, inlerine gireceğiz. Girdik, giriyoruz, girmeye devam edeceğiz ve tek devlet. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Başka bir devlet tanımıyoruz. Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine, illegal terör yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmez, edilmeyecektir." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir