• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
Halkın tepkisi çirkin etkinliği iptal ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adlı oluşum tarafından düzenlenmek istenen LGBTİ etkinliğini protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Yenişehir ilçesindeki Sümer Camii`nde kılınan öğle namazına müteakip Sümerpark önünde toplanan binlerce Diyarbakırlı, düzenlemek istenen etkinliğe ser tepki gösterdi.

Sık sık getirilen tekbirlerin getirildiği etkinlikte ‘Müslüman Uyuma, Sapkınlığa Karşı Çık` , ‘Welatême Amed, Serokê me Muhammed` , ‘Xweda Xweda Ey Xweda, Ev Can Ji Bo Te Feda` sloganları attı.

Etkinlikte ayrıca ‘Allah`ın Laneti LGBTİ`lilerin Üzerine Olsun` , Kürdüz, Müslüman`ız, Bu Sapkınlığı Lanetliyoruz` ve ‘Ahlaksızlık Özgürlük Değil Çürümedir` pankartları açıldı.

Diyarbakır İslami STK`ları adına basın açıklamasını okuyan Yunus Memiş, yapılmak istenen LGBTİ etkinliğinin yanlış olduğu konusunda HDK ve bileşenlerine uyarıda bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Yaygınlaştırılmaya çalışılan bu düşüncenin cinsel istismardan da öte olduğunu belirten Memiş, “Son süreçte başta Diyarbakır`ın Sur ilçesi olmak üzere Kürt halkının yaşadığı mazlumiyet ortadadır. Çatışmaların şehirlere yayılması yüzünden yüzbinlerce insan, yaşadıkları yerlerden çıkmak zorunda kaldılar. Binlerce ev harap oldu. Çatışmalar halen de devam ediyor. Yaşanan bunca mağduriyetler ortadayken ve devam ederken HDK ne yapmak istiyor?” dedi.

Halkın yoğun tepkisi sonucu LGBTİ etkinliği yapılamadı

Halkın yoğun desteği sonucu söz konusu etkinliğin gerçekleştirilemediğini vurgulayan Memiş, Kürtler can derdine düşmüş iken HDK, DBP ve bileşenlerinin LGBT derdine düştüklerini dile getirdi.

“Diyarbakır gibi bir yerde travestilerin hakları endişesi içindeler”

HDK ve türevlerinin cinsel istismar, cinsel sapıklık ve ruhi hastalıkları ‘özgürlük` adı altında Kürtlere pazarlamaya çalışmaması konusunda uyarıda bulunan Memiş, şöyle konuştu:

“Bölgede bunca ölüm, göç, yıkım, kaos varken Diyarbakır gibi bir yerde travestilerin hakları endişesi içindeler. Siz, HDK ve bileşenleri! Sapkın LGBT düşüncesini Kürtler arasında asla meşrulaştıramayacaksınız. Kürtler Müslüman`dır ve peygamberler ve sahabeler şehri güzel Diyarbakır`da ‘LGBTİ paneli` düzenlemek İslam`a düşmanlıktır. Kur`an`i değerlere hakarettir. Sizler bunu yaparak gelecekte kendi çocuklarınızın da, Allah muhafaza, bu hastalıklara müptela olmalarına sebep olacaksınız.”

Dinlerine ve namuslarına bağlı bir halk olan Kürt halkına ihanet edilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, bu tür iğrenç organizasyonlarla Kürtlerin değerlerinin kirletilmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

“Her şeyiniz yalan, her şeyiniz sahte”

Avrupa Birliği uyum yasaları çevresinde bu iğrençliğe yasal bir zemin oluşturma çabalarına, Müslümanlar olarak kayıtsız kalmayacaklarını belirten Memiş, “3 ayların başlamasından dolayı çatışmaların durması için çağrıda bulunmadınız mı? Bugün neden cinsel sapkınlık paneli düzenlemek istiyorsunuz? Siz her şeye siyaseten mi yaklaşıyorsunuz? Her şeyiniz yalan, her şeyiniz sahte. Kürtlerin İslam ile yoğrulmuş değerlerinin yozlaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bugün burada yapılmakta olan bu rezil ve aşağılık organizasyonu ve tertipçilerini lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından halk, tekbirler çekerek alandan ayrıldılar. (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz- İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir