• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Sakçagözü beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Gaziantep`in Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü beldesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, coşkuyla gerçekleştirildi.

Sakçagözü beldesi meydanında gerçekleştirilen program, Ali Altın Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte İnzar İlahi Grubu sanatçıları ve Kız İlahi Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi. Halkın da ilahi ve ezgilere salâvatlar getirerek eşlik ettiği görüldü.

Meydanı dolduran kalabalıkta başlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli bir görüntü oluşturdu.

Programın devamında ise Fatma Gizem Kılıç`ın seslendirdiği ‘Kırk Yaşındasın' şiiri ile salonda duygu dolu anlar yaşanırken, kimi katılımcıların ise göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mustafa Karakurt, Nisan ayının Müslümanların Hz. Muhammed'e (sav) olan sevgisini daha da pekiştirdiği ay olduğuna dikkat çekti.

Karakurt, “Dünün zalimleri Irkçılık ile mezhepçilik ile ümmetin arasını bozmuş ise bugünün zalimleri emperyalistleri de menfaatleri için silahlarını satmaları için insanlığı birbirlerine düşürmüşlerdir.” dedi.

Hz. Muhammed gelmeden önce cahiliye döneminde kız çocuklarının babaları tarafından diri diri toprağa gömüldüğünü belirten Karakurt, “Kız çocukları diri diri gömülürken, insanlar leş yerken, kadınların hiçbir değeri yokken Hz. Muhammed insanlığa öyle bir nur getirdi ki o karanlık çağı aydınlık çağa çevirdi. Dedik ki, o dönemde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Diyebiliriz bu cehalet yoktu. Bugün diyebiliriz insanlar putlara tapmıyorlar. Bugün diyebiliriz kumarın o çeşitleri yoktu. Fakat biraz güncellediğimiz zaman bunların tamamının daha fazla olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karakurt, “Bugünün şartlarında Rasulullah (sav) getirmiş olduğu o dinin ahlaki müeyyideleriyle ahlaklanmayan kız çocuğu, inancı ile kuşanmayan bir kız çocuğu Allah muhafaza iffetsiz olduğu zaman, ahlaksız olduğu zaman ebedi sonsuz hayatı gidiyor. Dolayısıyla aynı durumdayız. Bugün özellikle internet olsun, televizyon olsun, sokaklarımız olsun kız çocuklarımızı inançtan, ahlaktan soyutluyor.” şeklinde konuştu.

Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden program,  Mustafa Karakurt hocanın yaptığı dua ile katılımcılara dağıtılan ikramlar ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir