• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Çeltiksuyu köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Çeltiksuyu (Madrak) köyünde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği köy halkının yoğun katılımla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik Kur`an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik, Mevlidi Şerif’in okunmasıyla devam etti, ardından Özlem Ajans sanatçılarından Burhan Cebba ve ekibi  ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma bir konuşma yaptı. Dağılma konuşmasına,  bu yılki Kutlu Doğum programlarının ana temasının "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" olduğunu hatırlatarak "Böylece istedik ki, gittiğimiz yerlerde, köylerde, kasabalarda ve şehir meydanlarında bu temayı işleyelim ve anlatalım." Dedi.

"Küfrün tek amaçları Allah diyen tek kimse kalmasın"

Bugün küfrün ve şirk ateşinin her yeri sardığını ifade eden Dağılma,  "Ahlaksızlık ateşi, Zülüm ateşi her yanımızı ve evlerimize kadar gelmiş. Küfür ve ahlaksız ateşi anlayacağınız en yakınımıza kadar hatta gönüllerimize ve zihinlerimize kadar bu ateş girmiş. Şeytan ve orduları, kâfirler ve zalimler nesillerimizi ve memleketlerimizi ifsat etmek için her yandan saldırıp talan ediyorlar. Tüm kâfirler elbirliği etmişler, söz birliği etmişler, fikir birliği etmişler ve iş birliği etmişler. Tek amaçları Allah diyen tek kimse kalmasın.  Müslüman bayanın hayâsı ve edebi ve kalesi olan başındaki örtüsü açılsın. Kendi heva ve heveslerine göre hareket etsinler. Çünkü sizin örtünüz rezilin gözüne batmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Bizim övünmemiz gereken İslam’ımızdır, imanımızdır"

Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak, Hz Muhammed’in hayatından kesitler anlatan Dağılma şunları söyledi. "Bizim övünmemiz gereken ırkımız değildir, övünmemiz gereken soyumuz ve aşiretimiz değildir. Bizim övünmemiz gereken, insanlığımızdır, İslam’ımızdır, imanımızdır, dürüstlüğümüzdür. Yalandan, hileden, dedikodudan uzak oluşumuzdur." şeklinde konuştu.

Program yapılan duayla sona erdi. (Mehmet Beygo- İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir