• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Iğdır`da Kutlu Doğum programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yılki  teması olan "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" konulu program düzenlendi.

Iğdır İl Kültür Merkezinde düzenlenen program, Merkez Camii İmamı Mehmet Şah Türküz hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Ağrı İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Hz Muhammed'in hayatından ve sahabelerin kardeşliklerinden kesitler anlattı.

İslam dininin kardeşliğe ve insana verdiği önemden söz eden Göktaş "Hz. Peygamber daha ilk günlerden toplumun kötü gidişatına karşı çıkmış meydana gelen çarpıklıklara karşı Hılfu`l Fudul birliğine katılmıştı. Çünkü O`na insanlığın yükü yüklenmişti. Allah Resulü Mekke`ye girerken kibir içinde değil, başı önünde mütevazı bir şekilde girmiştir. Dünyanın en büyük fethini gerçekleştirirken, arkasında bizim tabirimizle,  otorite olan insanlar da yoktu. Hemen yanı başında, arkasında daha 16 yaşlarında Usame bin Zeyd vardı ve vefat etmesine yakın bir sürede de Usame`yi ordu komutanı yapıp sefere çıkarmıştı. Sahabelerine karşı bu derece yakın olan Allah Resulü,  hayatında çileler çekip çilenin adamı olacak, dert adamı olacak bizler de onun davasına sahip çıkmak için başımıza gelenlere sabredeceğiz. Ümmetin asıl görevi onun davasını sürdürmektir." dedi.

"Allah Suriyelileri bize Ensar olalım diye gönderdi"

Suriyelilerin bize Allah`ın lütfu olduğunu belirten Göktaş, "Allah, ayağımıza kadar, malımızı infak edelim diye Suriyeli kardeşlerimizi gönderdi. Evlerimizde ne kadar fazla eşyanın olduğunu göstermek için malımızın, mülkümüzün fazlalığının farkına varalım diye gönderdi Suriyelileri. Vakit Suriyeli kardeşlerimize Ensar olma vaktidir." şeklinde konuştu

"Allah`ın dinini mescitlerde dışarıya taşıyacağız"

Göktaş konuşmasının devamında, "Allah`ın dinini sadece mescitlere has değil meydanlara çıkaracağız. Muhammedî sevda gündemin ilk konusu olacak, meydanlar onun aşkıyla dolup taşacak." İfadelerine yer verdi.

Programda sahnelenen Hubeyb bin Adiy` in şehadeti katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Program, Cemal Arvas Hocanın dualarıyla son buldu. (Zülfü Dinç- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir