• DOLAR 32.567
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.379
  • ...
Kasrik Beldesinde coşkulu Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Şırnak merkeze bağlı Kasrik Beldesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed" temasıyla düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan platform üye ve gönüllüleri Kutlu Doğum'a özel olarak hazırlanan Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitapları tüm evlere  tek tek dağıtıp belde sakinlerini Kutlu Doğum programına davet etti.

Etkinlikten saatler öncesinden programın düzenleneceği alana akın eden kadın ve erkekler için ayrı ayrı yerler hazırlandığı görülürken, Kasrik sakinleri okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek, beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış isimleri, kanaat önderleri ve Kasrik beldesi sakinleri katıldığı programın sunuculuğunu Mehmet Salih Şimşek yaptı.

Program Molla Ömer Anık Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Kürtçe Mevlüt okunan  programda Özlem Ajans sanatçıları Hz Muhammed üzerine besteledikleri ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Molla Abdullah Şanlı, Hz Muhammed'i anmak için toplandıklarını belirterek şöyle konuştu;

"Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin 1445. yılını kutlamak için toplandık Kasrik Beldesinde  dört yıldan beridir Kutlu Doğum programlarını düzenlemekteyiz. Allahu Tealanın hakkında  'biz seni alemlere Ancak Rahmet olarak gönderdik'  dediği Hz. Muhammed'i anmak  için burada toplandık. Ne kadar onu anmaya çalışsak ta onun üzerimizdeki hakkını ödeyemeyiz. O'nu anmakla yüceltemeyiz tam tersine bizler O'nu ancak anmakla yüceliriz.Allahu Teala başka bir ayette Hz Muhammed'in bizim kendi nefsimizden daha evla olduğunu  bildiriyor.  Vallahi Hz. Muhammed nefsimizden, anne  babamızdan ve ecdadımızdan daha hayırlıdır. Bize anne babalarımız bazen yalnızca bizim dünya hayatımız için çabalayıp üzülürken, Peygamber Efendimiz ise hem dünya hem de ahiretimiz için, bizlerin kurtuluşu için çabalamıştır. Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerifinde, 'Sizden hiç biriniz, beni öz kardeşinden, babasından, kendi nefsinden ve tüm insanardan daha fazla sevmedikçe kamil imana eremez' diye  buyuruyor. Dolayısıyla  bizler  İslam ümmeti olarak Peygamber Efendimizi  her şeyden çok sevmemiz ve O'nun yolunda gitmemiz gerekir."

Daha sonra Özlem Ajans sanatçıları Peygamber efendimiz üzerine besteledikleri ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla İsmail Çevik, Çocuklarımızı İslam ve Hz Muhammed'in ahlakı üzerinde yetiştirmek gerektiğini vurguladı.

Meydanda toplanan kalabalığa hitap ederek 'Hz. Nuh ve Hz Muhammed'in misafiriyiz' diyen Çevik şöyle konuştu;

"Bizler bugün İslam şehitlerinin diyarının misafiriyiz burada. Şimdi yarım saat içinde Peygamber Efendimizden bahsetmeye kalksak, bunu  yarım saat veya bir iki saatte bitiremeyiz. Peygamber Efendimizden ne kadar bahsetsek de, O'nun vasıflarını anlatmakla bitiremeyiz ve hakkını veremeyiz.Ama Peygamber Sevdalıları Platformunun bu seneki  Kutlu Doğum teması olan Vahdet ve Kardeşlikten bahsetmeye, Peygamber Efendimiz vahdeti ve kardeşliği nasıl tesis ettiğine değinmeye çalışacağız. Peygamberlik vazifesi verildikten sonra Hz. Muhammed (sav)   davetin gizli olarak yapıldığı ilk dönemden sonra tüm insanları bir araya toplayıp onlara La İlahe İllallah deyin ve kendinizi Cehennem ateşinden kurtarın  dedi.  Kızı Hz. Fatma annemize seslenerek, 'Ey Fatma gel La İlahe İllallah de ve kendini Cehennem ateşinden koru' diyor. Bizler  ise  çocuklarımıza 'Ey kızım, Ey oğlum git televizyondan çizgi film izle' diyoruz  ya da bizleri biraz kızdırırlarsa onları sokak ve caddelere yolluyoruz. Hz. Muhammed (sav)  ailesi, komşusu, memleketi ve tüm alemlere rahmet olarak gönderilmişti. Bizler çocuklarımızı İslam ve Hz Muhammed'in ahlakı ile ahlaklandırmalıyız. Aksi takdirde çocuklarımız İslam ahlakı dışında ahlaklanacak, namaz kılmayacak, oruç tutmayacak, kız çocuklarımız başörtüsü takmayacak. Böyle yetişen çocuklarımız Cehenneme yakıt olacak Allah muhafaza." 

Program Özlem Ajans sanatçılarının tekrar  sahne almasının ardından  Celal Malkoç'un yaptığı dua ile   sonra sona erdi. (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir