• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayapınar Beldesinde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayapınar (Aynkef) Beldesinin  Mevlid alanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine çevre köy ve beldelerden de büyük katılım oldu.

Sunuculuğunu Enes Çelik`in yaptığı etkinlik, Şuayb Erin Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İlahi sanatçılarının Hz Muhammed (sav )için bestelenmiş ilahileri seslendirmesinden sonra  etkinlik, Mevlüdhanların üç dilde okudukları mevlid-i şerif    ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak  katılan Cengiz Aydın, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun 2016 yılı Kutlu Doğum için belirlediği “Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasına vurgu yaparak kardeşliğin nasıl olması gerektiğini anlattı.
Aydın, “Az önce Mevlid`i Şerifi hocalarımızın üç dilde okumaları, aslında bu beldenin kardeşliği ete - kemiğe büründürdüğünün göstergesidir. Kürt,Türk ve Arap kardeşlerimiz bundan rahatsız olmadı. Dünya`da ve bilhassa coğrafyamızda akan kanın sebebi kardeş olamayışımızdandır. Vahdeti pekiştiremediğimizdendir.” dedi.

“Kardeşlik birbirimizin derdiyle dertlenmektir”

Müslümanlar arasında en büyük kardeşliğin Asr-ı saadet döneminde Hz. Muhammed`in (sav) eliyle gerçekleştiğini belirten Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim de onları örnek alarak dünyanın öbür ucunda bile olsa Müslüman kardeşimizin derdiyle dertlenirsek ancak, kardeşliğimizin gereğini yerine getirmiş oluruz. Böylece Allah`ın lütfuna mazhar olup cenneti hakketmiş oluruz. Seydalarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla kardeşlik ,birbirinin kusurlarını örtmektir. Bir Hadis-i Şerifte Efendimiz (sav), ‘Bu dünya da her kim Müslüman kardeşinin bir ayıbını örterse, hiçbir menfaatin olmadığı mahşerde Allah-ü Teala da onun sıkıntısını gidereceğine dair söz vermiştir` diye buyuruyor.” Dedi

Tekbir ve salavatların hiç kesilmediği etkinlik, ilahilerle devam etti.

Yaklaşık 600 adet kutlu doğum kitabının dağıtıldığı  beldede  Peygamber sevdalısı belde halkı  tarafından Efendimiz (sav)için 1 milyon 650 bin 250 salavat, bin 65 Yasin-i Şerif, 44 Hatim ,900 ihlas süresi ve  13 Nebe` suresi okuduğu belirtildi.

Etkinlik, Selahattin Yeniay`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir