• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Silvan`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Silvan İlçe Koordinatörlüğü tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Silvan Şehir Stadı önündeki boş alanda düzenlenen etkinlikte Kürtçe yapılan konuşmalarda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in örnek ahlakı ve şahsiyeti anlatıldı.

Kadınların erkeklere oranla daha fazla katıldığının gözlendiği etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Silvan Ümmet Der Mevlit Han Grubu Kürtçe Mevlid-i Şerif okunurken, katılımcılar da hep bir ağızdan salavatlarla mevlide eşlik etti.

Etkinlikte Bilal Güler  ezgi ve ilahiler  seslendirirken, halk da tevhit bayraklarıyla nakaratlara eşlik etti.

Daha sonra  bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abdülbari Çelik, Kürtçe bir  konuşma yaptı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) Mekke'de Müslümanları birbirine bağladığını, onların arasında kardeşliği tesis ettiğini söyleyen Çelik, "Sahabeler Peygamberimizin etrafında toplandılar. Hz Suheyb-i Rûmî, Hz. Selman-ı Farisî, Hz. Caban El  Kürdî ve niceleri Allah Resulüne teslim oldular. Onlar Resulullah'a birer nefer oldular, Resulullah'a arkadaş oldular. Çok kısa bir dönemde   Allah (cc) dünyaya İslam adaletini tesis etti. Peygamberimizin vefatından 7 yıl sonra Hz. İyaz bin Ğanem (ra) komutasında bin sahabe, Diyarbakır'ı fethetti. Diyarbakır'ı İslam'la şereflendirdiler. Memleketimize huzur, ferahlık ve kardeşliği getirdiler. Bizler de buradan, Allah'ın selamı rahmeti bereketi Mekke, Medine, Bağdat, İstanbul, Diyarbakır ve tüm dünyada yaşayan Müslümanların üzerine olsun diyoruz."

"Müslümanlar birbirlerinin dostudurlar, Müslüman birbirlerinin yardımcıdırlar." diyen Çelik Hoca şunları söyledi:

"Peygamberimiz (sav) bizlere güzel kardeşlik dersi vermiştir. Müslümanlar birbirlerini çekiştirmemelidir, birbirlerine buğz etmemelidirler. Kardeşlik bağı ve insanlık bağını koparmamalıdırlar. Müslümanlar kardeş oldukları zaman Mekke güldü, Medine, Şam, Bağdat güldü. Ama ne zaman Müslümanlar bir birlerine sırt çevirdiler ittifakı  bozdular, Kudüs, Bağdat, Şam, Diyarbakır, Batman ve tüm İslami âlemi ağladı."

Çelik, son olarak yeniden İslam baharının gelmesi için, kardeşlik bağlarının tesis edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, birbirimize şefkat, merhamet ve kardeşlik eli uzatmamız gerektiğini kaydetti.

Etkinlik  yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

 
















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir