• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
HÜR EKİP Sosyal Medya Platformundan büyük başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞÜKRÜ TONTAŞ-DOĞRUHABER

HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu`nun, zulüm ve haksızlıklara karşı göstermiş olduğu başarı, herkes ve her kesim tarafından takdirle karşılanarak destek buluyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir tuşa dokunmakla milyonlara ulaşıldığı bir çağda sosyal medyanın önemi geçtikçe artıyor.

Artık dünyanın en büyük 4`üncü gücü haline gelen sosyal medyanın olumlu yönleriyle birlikte olumsuz yönleri de mevcut. Oluşturulan algılarla kitleleri harekete geçirmenin, İslami şiarlara yönelik sürekli saldırıların artması, parti, kişi ve camiaların hedef gösterilerek saldırıların yapıldığı bir zamanda kurulan HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor.

Daha öncede farklı zaman, yer ve platformlarda, gerek fiili ve gerekse de asılan afişlerde İslam Peygamberi Hz. Muhammed(sav)başta olmak üzere, İslami şiarlara yapılan saldırılara karşı tepkisini dile getirmekten biran önce geri durmayan, yapılan saldırırları bertaraf etmek adına gayret gösteren HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, yarın HDP`nin desteğiyle Diyarbakır`da yapılması planlanan LGBTİ sapkınlığına karşı başlatmış olduğu, #DiyarbakırdaSapkınlığaDURde Hashtag çalışmasıyla başarısına bir yenisini daha ekledi.

Yapılacak zulümlere karşı durmak, oluşturulacak algıları kırmak, İslam`a ve İslam`ın şiarlarına yapılacak her türlü saldırıyı bertaraf etmek için kuruluşunu kamuoyuna deklare eden ve kısa ismiyle “HÜR EKİP” olarak kendisini tanıtan HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, dün olduğu gibi bugünde başarılara imza atmaya devam ediyor.

Sosyal medyada açtığı Hashtag çalışmasına farklı kesimlerden, Partilerden, STK`lardan, Akademisyenlerden, Milletvekillerinden, TV Programcılarından, köşe yazarlarından, sosyal medya kullanıcılarından, eğitimcilerden, din görevlilerinden, kanaat önderlerinden destek buluyor.  İslam`ın değerlerine, toplumun değerlerine yapılan her saldırının ardında açtıkları Hashtag`larla Türkiye ve dünya gündemine oturmayı başarıyor.

Sosyal medyanın en çok güvenilir hesabı haline gelen HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, bugün HDP`nin desteğiyle, yarın sahabeler şehrinde düzenlenmesi planlanan LGBTİ sapkınlık panelinin iptal edilmesi için açtığı #DiyarbakırdaSapkınlığaDURde Hashtag çalışmasıyla yeniden Müslüman halkın uyanmasına vesile oldu.

Saat 11.00`da başlatılan Hashtag çalışmasına yaklaşık 10 bin katılımcının 60 bin twitt ile destek verdiği görüldü. Verilen bu destekle yaklaşık olarak 7 saat Türkiye Gündemi (TT) kaldığı, dünya gündeminde ise 2`inci sıraya yükseldi. Bir kez daha toplum nezdinde saygınlığını ispatlayan HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, Hashtag çalışmasını ardında yaptığı açıklamayla hassasiyetini ortaya koydu.

Sahabeler şehri Diyarbakır`da HDP`nin desteğiyle yapılması planlanan LGBTİ sapkınlığının kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Nüfusunun yüzde 99`u Müslüman olan bir memlekette, hele hele sahabeler şehri olarak bilinen Diyarbakır`da, halkın gözünün içine baka baka böyle bir sapkınlık panelinin tertip edilecek olması Müslümanlar için zillettir. Bunu 3 aylara girdiğimiz bu günlerde yapılacak olması ise çok acı ve kabul edilemez. Her fırsatta Müslümanların inanç değerlerine savaş açan, saldıran, aşağılayan bu zihniyette karşı tepkisiz kalmak zillettir. Biz Müslümanlar olarak dün nasıl ki bu zilleti kabul etmedik, bu günde etmiyoruz ve yarında etmeyeceğiz.”denildi.

Halkın ve yetkililerin görevlerini yerine getirmediklerinden dolayı böylesi sapkınlıkların yapıldığına işaret edilen açıklamada, duyarlı ve hassasiyet sahibi olan tüm Müslümanların olaya tepki göstermesi gerektiği çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın devamında, “Bu büyük bir projedir. Müslümanları ahlaksızlaştırma çabasıdır. Aile temellerine dinamit koyma, aileleri parçalamak ve yok etme projesidir. Nesilleri bitirme projesidir.  Bunu yapan zihniyet, edepsizliği, hayâsızlığı ve ahlaksızlığı onur olarak kabul eden zihniyettir. Artık Müslümanların bu edepsiz ve ahlaksız zihniyete dur demesini bekliyoruz.
Bizler HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu olarak,  DTK;  yarın HDP`nin desteğiyle yapılması planlanan ahlaksız LGBTİ panelini iptal ettiğini resmi olarak açıklamadığı müddetçe, tepkilerimizi vermeye devam edeceğiz. Hashtag çalışmalarımıza destek veren herkese ve her kesime teşekkür ediyoruz.”ifadesine yer verildi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir