• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
İslami STK`lardan HDP öncülüğündeki LGBTİ sapkınlığını protesto çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halkların Demokratik Kongresi adlı PKK`ye yakınlığıyla bilinen oluşum tarafından yarın Diyarbakır Sümer Park`ta düzenlenmek istenen LGBTİ etkinliğine tepki gösteren kentteki İslami sivil toplum kuruluşları, aynı gün öğle namazına müteakip Sümer Camii`nde kitlesel protesto eylemi yapacağını duyurdu.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Diyarbakır Şubesi`nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamayı okuyan Hüseyin Solmuş, bölgede seküler anlayışı savunan zihniyetin, batıya yaranmak için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

Solmuş, “Batı`nın beğeni ve desteğini kazanmak amacıyla yıllardır bu topraklarda toplumsal değer ve ahlaki yapımıza ters, iğrenç bazı melanetler gerek devlet eliyle ve gerekse de kendilerini Kürtlerin özgürlük savunucusu olarak gören kesimlerce meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

Kürt halkının mayasının İslam olduğunu ve bu halkın İslam dini ile hayat bulduğunu vurgulayan Solmuş, Kürtlerin İslamiyet`i kabul etmelerinden bugüne ‘dinlerine ve namuslarına bağlı` bir şekilde yaşadığını ve bu uğurda birçok fedakârlıklar gösterdiğini ifade etti.

“Allah`ın haram kıldığı fiil ve eylemlerin Kürdistan`da yayılması için çaba harcanıyor”

Kürtlerin mazlumiyet ve mağduriyetlerinden nemalanan HDK ve türevleri eliyle Kürtlerin İslam`dan uzaklaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Solmuş, şunları söyledi:

“Bu kesimin geçmişte İslami değerlere karşı nasıl bir anlayış içerisinde olduklarına defaaten kamuoyu şahitlik yaptı. Bizler de Diyarbakır İslami STK`ları olarak onların bu iğrençliklerini kamuoyuna deşifre edecek faaliyetler düzenledik. İslami değerlere düşmanlık sergileyen bu güruhun son olarak yapmak istediği ise geçmişten beridir yaptıkları çalışmanın devamıdır. aslında. Bu kesimlerin desteğiyle ahlaksızlıkta sınır tanımayan, Allah-u Teâlâ`nın Kuran`da Hz. Lut (as)`ın kavminin helak edilme sebebi olan bir fiili aleni olarak yapmakta olan ve bunun serbest olması için faaliyet gösteren aşağılık bir gruba destek olarak Diyarbakır`ımızda bunu sergileme cesareti verdiler.  Mazlum Kürt halkı bunlara destek verirken özgürlük, adalet ve barış istiyordu. Bunlar ise bu desteği; rezillik, ahlaksızlık, aile değerlerini yok etme, Allah`ın haram kıldığı fiil ve eylemlerin Kürdistan`da yayılması için kullanmak istemekteler.”

“Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Nusaybin halkı bunca mazlumiyet içindeyken bu sapkın kesimlerle beraber olmayı ne ile açıklıyor”

“Yaşanan bunca mağduriyetler ortadayken HDK bünyesinde yapılmak istenen bu iğrenç toplantıyla kim ne elde etmek istemektedir?” diye soran Solmuş, “Bu toplantıya Mardin`den konuşmacı olarak katılan ve Müslüman Mardin halkının oyuyla seçilen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Nusaybin halkı bugünlerde bunca mazlumiyet içindeyken bu sapkın kesimlerle beraber olmayı, bu çirkin organizasyonun mazlum Nusaybin halkının hangi acısını dindireceğini neyle açıklamaktadır? Diyarbakır Peygamberler ve Sahabeler diyarıdır. Kamuoyunca da 5`inci Harem-i Şerif olarak kabul görmektedir. Diyarbakır bu yönüyle İslam`ın en önemli merkezlerinden biriyken sanki bundan habersizmiş gibi bu tür iğrenç organizasyonların Diyarbakır`da tertiplenmek istenmesiyle HDK nasıl bir çıkar elde etme çabasındadır?” ifadelerini kullandı.

Söz konusu organizasyonun Müslümanlar için çok değerli olan ve ibadet ayları sayılan üç aylar içinde yapılmasının manidar olduğuna dikkat çeken Solmuş, mübarek üç aylarda bu organizasyonun HDK eliyle yapılmasının açık bir provokasyon olduğunu söyledi.

“Bu topraklarda manevi, ahlaki dinamiklerle oynanmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz”

İslami sivil toplum kuruluşları olarak Müslüman Kürt halkının değerlerinin bu çirkin organizasyonlarla kirletilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Solmuş, “Ne AB uyum yasaları çerçevesinde bu iğrençliğe yasal bir zemin oluşturma çabalarına Müslümanlar olarak kayıtsız kalacağız ne de Kürtlerin İslam`la yoğrulmuş değerlerinin yozlaştırılmasına müsaade edeceğiz. Kim olursa olsun bu topraklarda manevi, ahlaki dinamiklerle oynanmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz. Türkiye`de ve bölgemizde ahlaki yozlaşmaya ve gayri İslami-insani bozgunculuklara karşı taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öğle namazına müteakip Sümer Camii`nde kitlesel basın açıklaması yapılacak

Kürt halkını bu tür organizasyonlara tepki vermeye çağıran Solmuş, söz konusu organizasyonun iptal edilmemesi halinde yarın öğle namazına müteakip Sümer Camii`nde kitlesel basın açıklamasıyla organizasyonu protesto edeceklerini sözlerine ekledi. (Hamza Adiyaman/M. Hüseyin Temel-İLKHA)

 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir