• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da Fransız işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü münasebetiyle Balıklıgöl Platosundan başlayan kortej, Rabia meydanına kadar sürdü. Kortej boyunca ellerinde bayrak ve çeşitli dövizler taşıyan halk, mehter marşı eşliğinde yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Güvenliğin sıkı alındığı yürüyüşe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekilleri, İl ve İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Kortej boyunca esnafın ve korteji izleyen vatandaşların sloganlara eşlik ettiği görüldü. Değişik il ve ilçelerden katılan halk, yürüyüş sonrasında Rabia meydanında yapılan güvenlik kontrolünden sonra alana alındı.

Etkinlik alanında sırasıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifti, Milletvekilleri Mehmet Özcan, Mehmet Ali Cevheri ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştirdi.

Gündem ile ilgili konuşan Vali Küçük, “O günkü ecdadımız nasıl Fransız ve İngiliz işgaline direndilerse sizler de bugün, o Fransız ve İngilizlerin aklıyla, fikriyle hareket eden örgütlere prim vermediniz vermeyeceksiniz.” diyerek yaşanan son gelişmelere dikkat çekti.

Küçük, “Bugün bizim için zafer ve onur günüdür. Bundan tam 96 yıl önce düşman Fransızlar bu toprakları işgal ettiler. İşgale gelen Fransızların bilemedikleri bir şey vardı. Şanlıurfa halkı binlerce yıldır hür yaşamıştır ve buna müsaade etmeyecekti. Bundan dolayı düzenli orduyu beklemeden kendileri bir araya gelip teşkilatlanarak on ikilerin önderliğinde mücadeleye girdiler. Bunu hesaba katmayan Fransızlar bedelini de çok ağır ödediler. Bizler o ecdadın torunlarıyız. Bugün de bu toprakları başka bir yere bağlamak için uğraşanlara müsaade etmemiştir. O günkü ecdadımız nasıl Fransız ve İngiliz işgaline direndilerse sizler de bugün, o Fransız ve İngilizlerin aklıyla, fikriyle hareket eden örgütlere prim vermediniz vermeyeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Geçmişte olduğu gibi halen içimizde Fransız zihniyetinin olduğunu söyleyen Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, “Ecdadımız Fransızları Şanlıurfa’dan çıkardılar. Ancak o günden bugüne Fransızlar halen içimizde var. Geçen ay Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde polise Molotof atmak isteyen terör yandaşlarını kovaladır. Bu mecliste bile konuşuldu. Bu gençler Urfa’da terör ve yandaşlarına fırsat vermeyecektir.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk-Mustafa Gül-İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir