• DOLAR 32.6
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2412.237
  • ...
HÜDA PAR`dan HDP öncülüğünde yapılacak LGBTİ sapkınlığına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Pazar günü Sümer Park`ta düzenlenmek istenen LGBTİ etkinliğine sert tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanlığı, bunun halkın inanç ve değerlerine karşı yapılmış aleni bir saldırı olduğunu ve bu provokatif girişimin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sahabeler şehri Diyarbakır`da böylesi bir etkinliğin düzenlenmek istenmesinin halkın inancına saldırı olarak değerlendirildiği açıklamada, “Gerek manevi atmosferi açısından biz Müslümanlar için apayrı bir ehemmiyeti olan sahabeler şehri Diyarbekir`imizde, gerekse de içinde bulunduğumuz üç aylar gibi dini hassasiyetlerimizin dorukta olduğu bir dönemde Müslüman Kürt halkının gözlerinin içine baka baka bu sapkınca etkinliği yapmak halkımızın inanç ve değerlerine karşı yapılmış aleni bir saldırıdır.” denildi.

Demirtaş`ın bir taraftan üç aylar mesajı vermesinin, diğer taraftan böylesi bir programın yapılmasını desteklemesinin ikiyüzlülük olarak nitelendirildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“HDP başında bulunan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın üç ayların yaklaşmasını vesile yaparak, üç aylara atfettiği kutsiyete binaen çatışmaların durdurulması çağrısında bulunmasının hemen ardından böylesi rezil bir etkinliğin destekçisi olarak ortaya çıkmasını ise Müslüman Kürt halkına karşı sergilenmiş apaçık bir ikiyüzlülük ve münafıklık olarak görüyoruz.”

Kürt halkının son zamanlarda yaşadığı acı ve mağduriyetlerin zirveye çıktığı bu dönemde sapkın programların yapılamasının ihanet olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“HDP/PKK`nin sebep olduğu çatışmaların şehir merkezlerine taşınması sonrası onlarca masum insan katledilmiş, insanlarımız onaylamadığı ve tarafı olmadığı bir çatışmanın mağduru haline getirilmiştir. Halkımızın evinden, yerinden, yurdundan çıkmak zorunda bırakıldığı ve acılarının katmerlenerek her geçen gün daha da büyüdüğü böylesi bir dönemde halkın inancı ve kültürüyle adeta alay edercesine düzenlenen bu sapkın program, bu halka yapılmış en büyük ihanettir.”

Müslüman halkın sabrının sınandığının ifade edildiği açıklamada, “Sahabeler şehri Diyarbakır`da böyle bir panel tertiplemek Kürt halkına sapık düşünceleri dayatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Yapılan bu tür sapkın etkinliklerin temel amacı Kürtleri İslam`dan uzaklaştırmak ve İslami olan her türlü değerimizi toplum içerisinde küçük düşürmektir.  Malum zihniyet bu tip etkinliklerle ahlaksızlık, sapıklık ve azgınlıklarını Kürtler arasında meşrulaştırmaya ve Müslüman halkımızın sabrını sınamaya çalışmaktadır.” denildi.

“İslam'a aykırı girişimlere karşı sesimizi yükseltmeli ve meşru çerçevede her türlü tepkimizi ortaya koymalıyız.”  denilen açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı:

“Hem bu zillet ortamının oluşmasını sağlayanlar, hem de her fırsatta bu haysiyetsizce ve onursuzca davranışlarını sahabeler şehri Diyarbakır`da sergileme azmi ve gayreti içerisinde olan sapkın fikirli ve sapık zihniyetliler şunu bilmelidir ki; Biz Kürtler Müslümanız. İslam ile şeref bulduğumuz tarihten bu yana Kürdistan'da, özellikle de Diyarbakır`da İslam karşıtı hiçbir girişimin başarıya ulaşmadığını bu sapkın zihniyetin temsilcilerine hatırlatmak isteriz. Müslüman halkımız düzenlenmesi planlanan bu sapkın programa karşı tepkisini ortaya koymalı ve buna müsaade etmemelidir. İslam'a aykırı girişimlere karşı sesimizi yükseltmeli ve meşru çerçevede her türlü tepkimizi ortaya koymalıyız. Aksi takdirde yarın ruz-i mahşerde Allah`a (cc) bunun hesabını vermemiz kolay olmayacaktır.” (İLKHA)

 

HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanlığı tarafından yayımlanan basın açıklamasının tam metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

HDP LGBTİ Meclisi tarafından yarın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de katkıları ve sunduğu imkânlarla Sümer Park Konferans Salonu`nda "LGBTİ Paneli"  düzenlenecektir.

Gerek, manevi atmosferi açısından biz Müslümanlar için apayrı bir ehemmiyeti olan sahabeler şehri Diyarbekir`imizde, gerekse de içinde bulunduğumuz üç aylar gibi dini hassasiyetlerimizin dorukta olduğu bir dönemde Müslüman Kürt halkının gözlerinin içine baka baka bu sapkınca etkinliği yapmak halkımızın inanç ve değerlerine karşı yapılmış aleni bir saldırıdır.

HDP başında bulunan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın üç ayların yaklaşmasını vesile yaparak, üç aylara atfettiği kutsiyete binaen çatışmaların durdurulması çağrısında bulunmasının hemen ardından böylesi rezil bir etkinliğin destekçisi olarak ortaya çıkmasını ise Müslüman Kürd halkına karşı sergilenmiş apaçık bir ikiyüzlülük ve münafıklık olarak görüyoruz.

HDP / PKK`nin sebep olduğu çatışmaların şehir merkezlerine taşınması sonrası onlarca masum insanın katledilmiş, insanlarımız onaylamadığı ve tarafı olmadığı bir çatışmanın mağduru haline getirilmiştir.

Halkımızın evinden, yerinden, yurdundan çıkmak zorunda bırakıldığı ve acılarının katmerlenerek her geçen gün daha da büyüdüğü böylesi bir dönemde bu halkın inancı ve kültürüyle adeta alay edercesine düzenlenen bu sapkın program, bu halka yapılmış en büyük ihanettir.

Sahabeler şehri Diyarbakır`da böyle bir panel tertiplemek Kürt halkına sapık düşünceleri dayatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Yapılan bu tür sapkın etkinliklerin temel amacı Kürtleri İslam`dan uzaklaştırmak ve İslami olan her türlü değerimizi toplum içerisinde küçük düşürmektir.  Malum zihniyet bu tip etkinliklerle ahlaksızlık, sapıklık ve azgınlıklarını Kürtler arasında meşrulaştırmaya ve Müslüman halkımızın sabrını sınamaya çalışmaktadır.

Hem bu zillet ortamının oluşmasını sağlayanlar, hem de her fırsatta bu haysiyetsizce ve onursuzca davranışlarını sahabeler şehri Diyarbakır`da sergileme azmi ve gayreti içerisinde olan sapkın fikirli ve sapık zihniyetliler şunu bilmelidir ki: Biz Kürtler, Müslümanız. İslam ile şeref bulduğumuz tarihten bu yana Kürdistan'da, özellikle de Diyarbakır`da İslam karşıtı hiçbir girişimin başarıya ulaşmadığını bu sapkın zihniyetin temsilcilerine hatırlatmak isteriz. Müslüman halkımız düzenlenmesi planlanan bu sapkın programa karşı tepkisini ortaya koymalı ve buna müsaade etmemelidir. İslam'a aykırı girişimlere karşı sesimizi yükseltmeli ve meşru çerçevede her türlü tepkimizi ortaya koymalıyız. Aksi takdirde yarın ruz-i mahşerde Allah`a (cc) bunun hesabını vermemiz kolay olmayacaktır.

Son olarak bu organizasyonu yapan ve destek verenlere sesleniyoruz; Halkımızın inancına, örfüne, adetlerine ve kimliğine aykırı olan ve bu tür provokatif, sapkın etkinliklere destek vermekten vaz geçilmesi halkımızın faydasına olacaktır.

HÜDA PAR DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir