• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Bursa`da `Kılıç ve Merhamet Peygamberi` temalı konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Düşünce Kulübü tarafından ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed` temasıyla bir konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş'ın katıldığı program, Abdurrahman Hanif Hoca'nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere yönelik yapmış oldukları kültürel   organizasyonlarla adını duyuran 'Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu, ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed` temasıyla bir konferans düProgramın selamlama konuşmasını yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu Başkan Yardımcısı Emrullah Aytimur yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

Toplumun ancak ve ancak Peygamber Efendimizi (sav) aramızda yaşatarak gerçek manada inşa olacağı inancını taşıdıklarını belirten Aytimur, “Peygamberi (sav) yaşantıyı özelde üniversitemizde, genelde ise ulaşabildiğimiz tüm mekânlarda bu çalışmayı yapmayı kendimize bir borç biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş Hoca, ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)` konulu konuşmasını yaptı.

Peygamber Efendimizin Peygamberlik gelmeden önce bile yerinde duramadığına, bir şey yapmak için uğraştığına dikkat çeken Göktaş hoca, Peygamberin (sav) bu konuda bir şeyleri de denediğini ifade etti.

Bu kapsamda Peygamber Efendimizin (sav) Hilful Fudul adıyla kurulan bir dernekte görev aldığını dile getiren Göktaş hoca, “Zulme, haksızlıklara, kötülüklere karşı çok çırpındı. Yaptı da ama olmadı, yetmedi. Peygamberi (sav) iyi anlayabilmemiz için biraz kendimiz de o özellikler var mı? Onları görmek durumundayız.”dedi.

Peygamber Efendimizin (sav) merhamet yönünde de değinen Göktaş Hoca Rasulullahın (sav) merhametiyle ilgili hayatından kesitler sunduktan sonra, Peygamber Efendimizin (sav) kafirlere karşı olan şiddetini anlatan Göktaş hoca Peygamber Efendimizin (sav) Müslümanlara zulmeden ve kafirlikte ısrar eden hiç kimseyi de affetmediğini anlattı.

Göktaş Hoca'nın konuşmasının ardından Grup İkra sanatçılarından Bilal Örün ve Mesut Biçim ilahiler seslendirdiler.

Program yapılan duanın ardından dağıtılan ikramlarla sona erdi.(Zeki Aras –İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir