• DOLAR 32.506
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2476.803
  • ...
Yurdun büyük bir bölümünde yağışlar olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Çanakkale, Antalya, Isparta,Zonguldak, Bartın, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülkenin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kar erimelerine dikkat

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı olarak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Çanakkale, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevreleri ile akşam saatlerinden sonra doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, Akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Sinop hariç bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, İç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevreleri ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 13/23

Ankara: Çok bulutlu, akşam sağanak yağışlı 11/27

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 16/23

Adana: Çok bulutlu, akşam sağanak yağışlı 15/29

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece sağanak yağışlı 9/26

Batman: Parçalı ve çok bulutlu, gece sağanak yağışlı 8/26

Van: Parçalı ve az bulutlu 3/17 (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir