• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
İstanbul`da Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Değerler Eğitimi Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi Manevi - Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile 07-10 Nisan 2016 tarihleri arasında, İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi`nde düzenlenen, 1. Uluslararası Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi devam ediyor.

Türkiye`de ilk kez uluslararası düzeyde ele alınan, Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresine Almanya, ABD, Avusturya, Avusturalya, Bosna Hersek, Fransa, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Mısır, Rusya, Slovenya, Singapur ve Türkiye gibi Avrupa, Amerika ve İslam dünyasından 120 akademisyen ve araştırmacı katıldı.

Pazar günü sona eriyor

Pazar günü sona erecek olan kongrede, ABD`li dünyaca ünlü psikoloji profesörü  Sufi Yazar Robert Frager`ın yanı sıra, Manevi Danışmanlık ve rehberlik alanının önemli isimlerinden Prof. Dr. Harold Koenig, Üzeyir Ok, Everett L. Worthington ve Ahmed M. Abdel Halek gibi tanınmış akademisyen ve araştırmacılar yer alıyor.

Kongrede manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin aile terapisinde, bağımlılık ile mücadelede, suç ve şiddetin önlenmesinde, yaşlılık dönemi sorunları ile başa çıkmada, sağlık hizmetlerinde, hastalık ve umutsuzluk ile başa çıkmada, cezaevlerinde tutuklu ve mahkumların rehabilitasyonu ve topluma yeniden entegrasyonunda, sosyal hizmetlerin farklı alanlarında, askeri hizmetlerde, iç ve dış göçlerde, savaş ve doğal afetler gibi olağandışı durumlardaki rolü ve katkısının incelenmesi hedefleniyor.

Ulusal ve uluslararası katılımcıların ve disiplinler arası bir bakış açısıyla gerçekleştirilen Manevi Danışmanlık ve Rehberlik kongresinde ortaya çıkacak sonuçların, bu alanda hizmet veren kurumlarda birey ve topluma yönelik süreçlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine katkı sağlaması ve bu alanda yapılacak sonraki bilimsel çalışmalara ışık tutması bekleniyor. (M.Tahir Özsoy/Ahmet Karakaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir