• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
İşgalcı israil saldırılarında binlerce çocuk yetim kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

işgalci israil`in Gazze Şeridi`ne düzenlediği saldırıların, yetim kalan çocukların sayısını artırdığı bildirildi.

Filistin Sosyal İşler Bakanlığının Dünya Yetimler Günü münasebetiyle yayınladığı verilere göre, Gazze Şeridi`nde 200-2014'te düzenlenen 3 saldırıda yaralanan 3 bin 366 çocuk da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı yetim kalan 20 bin çocuk bulunuyor.

Veriler, söz konusu yetim çocukların yüzde 34,2`sinin 5 ile 11 yaşları arasında olduğunu gösteriyor.

Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Kurumu Genel Müdürü İtimat et-Tarşavi, Gazze`deki yetim çocuk sayısının işgalci israil`in saldırıları yüzünden arttığına dikkati çekerek, işgalci İsrail`in Gazzeli çocukları çocukluklarından mahrum ettiğini vurguladı.

işgalci israil`in Gazze`ye uyguladığı ablukanın yetimlerin zorluklarını artırdığına da değinen Tarşavi, yetimlerin çoğalmasının devlet kurumlarının yükünü artırdığını belirtti.

İlkokula anne-babasız başlayan 6 yaşındaki Filistinli kız çocuğu Lin`in 18 yaşındaki ablası Raviye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız kardeşinin, anne-babasının işgalci İsrail`in Gazze`ye düzenlediği son saldırıda hayatını kaybetmesinden bu yana şokta olduğunu ve annesi hayatta olan herhangi bir çocuğu her gördüğünde ağlamaya başladığını anlattı.

Anne-babasını kaybeden ve ailesinden geriye üç kardeşi kalan 11 yaşındaki Yasir Sabri de hayatta iken annesinin kendilerine nasıl yemek hazırladığını anlatarak, 5 yaşındaki küçük kız kardeşi Nur`un sürekli kendisini kimin giydireceğini, saçlarını kimin tarayacağını sorduğunu üzülerek aktardı.

Annesini ve üç kardeşini işgalci İsrail`in son saldırısında, babasını ise trafik kazasında kaybeden 8 yaşındaki Ayşe eş-Şenyar ise annesinin geri dönüp ödevlerinde yardımcı olmasını ve yanağından öpmesini temenni ettiğini, dünyadaki diğer çocuklar gibi yaşamak istediklerini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir