• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...
Gürbüz köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der) tarafından Hani ilçesine bağlı Gürbüz (Cewzê) köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği gözlendi.

Köy meydanında yapılan etkinliğe katılan köy sakinleri, ellerinde tevhit bayrakları taşıyarak sık sık salâvat ve tekbirler getirdi.

Etkinliğe HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberinde bir heyet de katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlid-i şerifin okunmasıyla devam etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platform yetkilisi Muzaffer Karavil, her yıl Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in bir ahlakını konu alarak etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Toplumda yaşanan ayrılıkların ancak vahdet ve kardeşlik ile son bulabileceğini ifade eden Karavil, “14 asır önce dünya nasıl bir karanlığa boğulmuşsa ve peygamber efendimiz aydınlatmışsa 21`ıncı yüzyılda da küfür ve zulmün karanlığını ancak peygamber efendimizin nuru dağıtabilir." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Cengiz Aydın “Burada Cuma namazı kıldık diğer mescitler kapatıldı. Hani`nin başka bir şehrinde böyle bir sünnet yok. Sizler bu sünneti ihya etmekle vahdeti gösterdiniz. Allah Teâlâ böyle vahdeti oluşturmayı nasip eylesin. Burası hafızların ve âlimlerin yurdudur. Hafızı olduğumuz ilmin muhafızı da olalım ve dört bir taraftan İslam adına ne varsa destek verelim gerekirse bu uğurda bedel verelim." şeklinde konuştu.

Bir başka konuşmacı Abdülaziz Topkaya ise “Peygamber efendimizin ümmetinden olduğumuz için iyiliği emredip kötülükten men etmek gerekir. Eğer biz onun ümmeti isek bunu yapmamız lazım." diyerek Kur'an ve Sünnetten uzaklaşılması halinde Hz Muhammed'in kendilerinden davacı olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum salâvat kampanyası kapsamında, Gürbüz köyünde toplam 27 milyon 580 bin salâvat, 20 bin Yasin-i Şerif ve 2 bin 500 Kur`an-ı Kerim hatmi okunduğu ilan edildi.

Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ve Gürbüz kız çocuk ilahi gurubunun okudukları ilahilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.

Ayrıca Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlene Kutlu Doğum Siyer Sınavında Gürbüz`de dereceye girenlere HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu tarafından hediyeleri verildi.

Etkinlik, Hüznü Yıldız Hoca`nın yaptığı kapanış duası ile sona erdi.  (Emrah Deniz/Bilal Kaya - İLKHA)

 
















































































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir