• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yaz aylarında kadınlar tesettüre daha çok dikkat etmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman`ın Kâhta ilçesinde faaliyetlerde bulunan Çağrı Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin Kadın Kolları Başkanı Hüsna Kalan, yaz aylarında Müslüman kadınların tesettüre daha çok önem vermesi gerektiği konusunda İLKHA`ya değerlendirmelerde bulundu.

“İnsanlarımız sıcak ve bunaltıcı havayı bahane ederek en açık ve şeffaf elbiseleri giyiyorlar. Müslüman kadınlar giysilerine dikkat etmelidir.” diyen Hüsna Kalan, “Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber sıcak havada dışarıya çıkan insanlarımız güya sıcaktan bunalmamak için en açık ve şeffaf elbiseleri tercih ediyor. Maalesef bu insanlar ahiret hesabı yapmıyorlar.” dedi.

 “Bir gün muhakkak Allah`ın huzurunda hesap vereceğimizi unutmayalım”

Hüsna Hanım, kış aylarında bir nebze de olsa kadınların kapalı giyindiğini belirterek, “Kış aylarında giysisine dikkat eden kadınlarımız, ilkbaharın gelmesiyle ve havaların ısınmasıyla beraber yine açılmaya ve kendi özlerinden uzaklaşmaya başlıyorlar. Ne yazık ki bu durum her yıl devam ediyor. Her ne yapıyorsak bir gün muhakkak Allah`ın huzurunda hesap vereceğimizi unutmayalım. Ahiret hayatımızı ateşe atmayalım.” şeklinde konuştu.

Hüsna Hanım, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Peygamberimiz Hz. Muhammed ‘Mahşer günü iki sınıf insan vardır ki, cennet kokusu beş yüz yıl mesafeden alınmasına rağmen bu iki sınıf insan o kukuyu alamazlar. Bunlar zalim yöneticiler ile giyinik olan çıplak kadınlardır` demiştir. Bu hadis-i şerife dikkat eden Müslüman kadınlar, tesettürün ne kadar önemli olduğu görecektir.”

“Hiçbir dönemde olmadığı kadar kadın cinayetlerine ve fuhşa şahit oluyoruz”

Allah`ın kadınlara tesettürü emretmesinin kadınlar için izzet ve şeref olduğunun altını çizen Hüsna Hanım, “Günümüz sözde çağdaş insanlar da özgürlük adı altında, eşitlik, kadın hakları ve benzeri söylemlerle genç kızlarımızı ve kadınlarımızı açılıp saçılmaya davet ediyorlar. Hiçbir dönemin şahit olmadığı kadar bu dönemde kadın cinayetlerine ve fuhşa şahit oluyoruz. Bu tür olaylar Müslümanların kendi özünden uzaklaşmasından kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kadınların tesettürlerine dikkat etmeleri gerektiğini tekrar hatırlatan Hüsna Hanım, “Biz Müslüman kadınlara düşen görev, kendi özümüze dönüp önce kendi tesettürümüze çeki düzen verip sonra çevremizdeki genç kızlarımıza ve kadınlarımıza tesettür konusunda yardımcı olmalıyız. Tesettürün önemini anlatmalıyız. Kadınların bedenleri üzerinden teşhir edilmelerinin nasıl sinsi bir proje olduğunu anlatmalıyız.” dedi. (Aydın Evren - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir