• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Sur halkının mağduriyeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur ilçesinde kimi mahallelerde sokağa çıkma yasağı sürerken, Diyarbakır Valiliği ve Sur Kaymakamlığından alınan izin doğrultusunda Surlu aileler ev eşyalarını kamyonetler aracılığıyla kurtarmaya çalışıyor. Evinin akıbetinden habersiz şekilde sırasını bekleyenler ise barikatlar önünde çaresizce bekliyor.

Bakanlar Kurulunun “Acele Kamulaştırma” kararı aldığı Sur ilçesinde, Diyarbakır Valiliği ve Kaymakamlığı bünyesinde aldıkları izin doğrultusunda evlerinin son durumunu görmeye gelen halk, tuttukları araçlarla eşyalarını taşımaya çalışıyor. Barikatların önünde bekleyen kimi aileler ise evlerinin akıbetinden habersiz bir şekilde evlerini görmek ve eşyalarını almak için uzun süre sırasının gelmesini bekliyor.

Öte yandan ilçede yasağın devam ettiği bölgedeki görüntüler ise yaklaşık 100 günlük çatışmaların ilçeye vermiş olduğu tahribatı ve ilçenin tarihine, kültürüne verdiği zararı gözler önüne seriyor.

Evini görmek ve eşyalarını kurtarmak için güneşin altında bekleyen Talat Kaçan, “Evimde bir şey var mı yok mu, bir şey kalmış mı, kalmamış mı, kurtarabileceğim bir şey olur mu? Bunu görmek için buradayım ve bekliyorum. Elbise yoktur, giyeyim. Arkadaşımın elbiselerini giyiyorum. Biz böyle çıktık. Neyimiz varsa orada kalmış. Biz burada bekleyeceğiz. Zaten perişan olmuşuz. Aylık bin TL veriyorlar ancak eşyasız kirasız evde yaşamak zor.” diyerek çektiği sıkıntıları anlatmaya çalıştı.

Evlerinin kendilerinden alınmak istendiğini savunan Kaçan dede, “Biz evimizi vermiyoruz, bizi öldürseler de. 70 torunum var. Nereye gideyim, tek isteğimiz, derdimiz budur. Mağdur olmuşuz. Vallahi giydiğim ceket arkadaşımındır. Ceketimizi alamadan çıktık.” şeklinde konuştu.

Geçici izinle sokaklarına girebilen kimi ailelerin ise evlerindeki ihtiyaçları olan kimi malzemeleri alarak ilçeyi tekrar terk ettikleri görüldü. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

 




































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir