• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
`Sevgi baştan sona ihlastır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Niğde Kordinatörlüğü tarafından, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz Muhammed'i sevmenin önemine değinerek, “Sevgi baştan sona ihlastır” dedi.

Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Tesisinde saat 19.30'da Mahmut Sami Göktaş Hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarından Davet İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Daha sonra Umut-Der Çocuk İlahi grubu Önderimiz Peygamber adlı ilahiyi seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

Nisan ayında Türkiye'nin her yerinde Hz Muhammed'i anmaya, anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını belirten Mehmet Göktaş, “Çünkü biz inanıyoruz ki, O Peygambere (sav) ne kadar yaklaşmışsak Allah-u Teâlâ'ya yaklaşmış olacağız, kurtulacağız. O'na ne kadar yaklaşabilirsek, sevgimizi ne kadar arttırabilirsek, muhabbetimizi ne kadar artırabilirsek, Allah`ın izniyle bu bizim hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtaracaktır. Onun içindir ki Peygamber Efendimizi niçin sevdiğimizi bilmemiz lazım. Eğer insanlar Peygamber Efendimizi ne için sevdiğini bilirse o zaman Efendimizi daha çok sevecekler, sevdikçe de onun muhabbeti içimizde yükselecek ve dünyamız değişecek, gözümüzün rengi değişecek, yüzümüz değişecek.” dedi.

Cahiliye döneminde diri diri gömülen kız çocuklarına değinen Göktaş, “Bugün bu dünyada en büyük zulüm kadınlara yapılan zulümdür, kız çocuklarına yapılan zulümdür, annelere yapılan zulümdür. Allah-u Teâlâ bir peygamber gönderdi. Bu Peygamber bizim gibi kürsüye çıkıp sadece nutuk çekmedi. Sadece vaaz etmedi. Sadece konuşmadı. Bizzat gösterdi. Bizzat kız çocuklarına nasıl davranılır, eşlere nasıl davranılır, hanımlara nasıl davranılır, halalara, teyzelere nasıl davranılır bunu gösterdi. Bunun kitabını yazdı. Ve inanınız ki dünyada en büyük inkılabı yaparak bize emanet etti ve gitti. Bu yüzdendir ki Peygamber Efendimizi daha iyi tanımalıyız." diye konuştu.

Kıyamet gününde kimsenin kimseye bir faydası olmayacağını belirten Göktaş, “Ey soyuna güvenenler, sülalesine güvenenler, babam hoca diyenler, annem hacı diyenler, dedem müftü diyenler eğer soyunuz, sülaleniz size fayda edecek olsaydı, Allah-u Teâlâ'da Resullulah'ın öz amcası Ebu Leheb'i kurtarırdı. Ama Ebu Leheb, kıyamet gününe kadar Kur'an-ı Kerim'de lanetle anılacak. Bu da dünya da soyculuk, sopculuk ve ırkçılık yapanlara çok ciddi bir uyarıdır. Ey insanlar kurtulacak olsaydı Hz. Muhammed`in amcası Ebu Leheb kurtulurdu. Hz. Nuh`un oğlu kurtulurdu. Hz. Lut`un ve Hz. Nuh`un hanımı kurtulurdu. Hiç birisi kurtulmayacak. Eğer Allah kurtaracaksa Firavunun hanımını kurtaracak. Allah-u Teâlâ'nın kanununa bakın ne babanız, ne ananız, ne atanız, ne kocanız ve ne eşiniz kimse kimseye fayda veremez.” şeklinde konuştu.

“Sevgi baştan sona ihlastır”

İnsanların Allah'ın huzuruna çıktığında amellerinden hesaba çekileceğini dile getiren Göktaş, bu hususta en güzel amellerden bir tanesinin Hz Muhammed'i sevmek olduğunu belirterek, "Çünkü sevginin hilesi olmaz. Sevgi baştan sona ihlastır." dedi.

Sahabenin Hz Muhammed'e olan sevgisinden ve sahabelerin cennette Hz Muhammed'e yakın olmak istemesinden bahseden Göktaş, son olarak bu konuya binaen nazil olduğu rivayet edilen, "Kim Allah'a ve Resul'e itaat ederse, işte onlar Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, doğrular (ve doğrulayanlar), şehidler ve salihlerle beraberdir. Ne iyi arkadaştır onlar?" ayetini paylaştı.

Etkinlik, Mahmut Sami Göktaş Hoca`nın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

 














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir