• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Gaziantep Müftülüğü Kutlu Doğum haftası programlarını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' olarak belirlendiğini söyleyen Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, insanlığa, İslam âlemine ve Türkiye’ye ‘İnsanlığı yüceltmek için, gelin birlik olalım’ çağrısında bulundu.

Gaziantep İl Müftülüğü olarak bu yıl Kutlu Doğum Haftası kapsamında gerçekleştirecekleri Kutlu Doğum etkinliklerini açıklamak üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen Müftü Çelik, Hz Muhammed'i hayatın merkezine koyarsak bütün sıkıntıların biteceğini ifade ederek, yapılacak programlar hakkında bilgi verdi.

Çelik, “Bu gün birçok güzellikleri beraber yaşıyoruz. Bu gün Üç ayların ilk günü, hem Cuma ve hem de Kutlu Doğum Haftası’nın başlangıcındayız. Yarın 9 Nisan’da inşallah Balıklı Meydanında Kutlu Doğum Haftasının açılış programı gerçekleştirilecektir. Önümüzdeki Pazartesi günü Karşıyaka Bosna Hersek parkında bir program yapacağız. 13 Nisanda Şahinbey Nikah Salonunda sırf hanımlara yönelik bir programımız olacak. 14 Nisan Perşembe günü ŞKM de saat 10: 00 da genel bir programımız olacak.”dedi.

Bu yıl Kutlu Doğum temasının ‘Gelin Birlik Olalım’ olduğunu söylen Çelik, “Her sene biliyorsunuz bir konu ön plana çıkartılıyor. Bu senede gerçekten çok ihtiyacımız olan Peygamber Efendimiz (s.a.v) hayatında ‘Vahdet ve Tevhit’ ne demek. Birlik ve beraberlik bunu anlamaya ve halkımıza bu mesajları ulaştırmaya çalışacağız.”ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum haftasının Müslümanlar için bir rahmet haftası olduğuna dikkat çeken Çelik, “Bu hafta sevgili peygamberimizi hayatımızın merkezine koymaya çalışma haftasıdır. Bütün güzellikler O’nun hayatındadır. Allah (c.c) Kur’an’da O’nun hayatını övmüştür. O, övülmüş bir ahlaka sahiptir. Eğer biz O’nu hayatımızın merkezine koyabilsek, O’nun yaşantısını kendimize örnek alabilsek, inanıyorum ki bütün sıkıntılarımız sona erecektir.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir