• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
`Bu memlekette barışı Kur`an sağlıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerif'i olarak bilinen tarihi Ulu Camii'nde yoğun katılımla Cuma Namazı eda edildi.

Ulu Camii  imam-hatibi Mehmet Sait Yaz, son dönemlerde yaşanan çatışmalı ortamın hedeflerine vurgu yaptı.

Peygamberin yolundan gidilmesi gerektiğini ifade eden Yaz, peygamberi iyi anlayıp hayatının hayatımıza uygulanması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır`ın, metfun bulunduğu sahabeleri ile ün yaptığını söyleyen Yaz, “Dinin memba-ı merkezi burasıdır.  Kur`an`ın temsil edildiği şehir Diyarbakır`dır. Burası bozulursa bütün Güneydoğu ve Türkiye bozulur.  Şu Ulu Cami kapısı sadece Güneydoğu`ya değil Türkiye`ye açılan iman kapısıdır. Buraya Kur`an gelirken batıya gelmemişti. Buradan iman gitti batıya. Hani güneş doğudan doğar ya, Kur`an güneşi de Diyarbakır`dan doğdu. Ya rab sen bu güneşin engellenmesi için uygulanan hiç bir buluta müsaade etme. Kur`an`ın nurunu hiç kimse engelleyemez. Bu Kur`an o kadar bize lazım ki; biz bu Kur`an`ı beynimizin ve kalbimizin içine koymamız ve saklamamız lazım.” dedi.

“Bu memlekette barışı Kur`an sağlıyor ve sağlayacak da”

Kur`an-ı Kerim'in bütün insanlığı kardeş yaptığına vurgu yapan Yaz şöyle devam etti: “Çünkü Kürtleri, Zazaları, Türkleri ve Arapları kardeş yapmıştır Kur`an. Bu memlekette barışı Kur`an sağlıyor ve sağlayacak da. Çünkü Kur`an bizi kardeş yapmıştır. Kardeştik küstük, darıldık, kavga ettik, aldatıldık şimdi barışıyoruz. Batıya inat ABD`ye inat barışıyoruz, İngiltere`ye İsrail`e ve Rusya`ya inat barışıyoruz. Size müjdeler olsun Ramazan Bayramı gelmeden biz barış bayramını kutlayacağız inşallah. Yeniden kardeş olacağız. Yeniden siper olacağız Diyarbakır`dan Kur`an bayrağını batıya yeniden götüreceğiz Allah`ın izni ile. Rabbim bizim birliğimizi sağlasın, bu birliği bozmaya çalışanlara da rabbimiz fırsat vermesin inşallah.” (M. Hüseyin Temel, Yunus Sırat- İLKHA)

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir