• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Sur mağduru kadınlara  sağlık eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da, yaşanan çatışmalar ve uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle mağdur durumda olan Sur'daki kadınlara ‘Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi’ kapsamında eğitim verildi.

Kayapınar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi ve proje koordinatörü Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın eşi Hatice Kılıç ve Sur mağduru kadın kursiyerler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Hülya Aksoy, toplumun temel taşı olan kadınların sağlıklı olmasını istediklerini söyledi.

Projedeki amaçlarının, kadınları kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirten Aksoy, “Burada izlediğinizi kendinizde uygulayın, etrafınızda uygulamayı bilmeyen kadınlarla da paylaşın. Bunun dışında sizleri bir araya getirmişken kadını ilgilendiren rahim kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, üreme sağlığı, kadına şiddet, sigaranın zararları, tuz, anne sütünün yararları gibi bir takım konularda doktor hanım sizlere bilgiler sunacak. Sağlıkla ilgili problemlerinizi lütfen ihmal etmeyin. Burada dinledikleriniz burada kalmasın.” dedi.

Daha sonra basına kapalı devam eden eğitim seminerinde kadınlar, kanser türleri, kadına yönelik şiddet, sigaranın zararları ve anne sütünün yararları gibi birtakım konularda bilgilendirildi. (Hamza Adiyaman-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir