• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Iğdır'da liselilere Kur'an hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Anadolu Atatürk Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerine Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce Kur'an-ı Kerim ve meali hediye edildi.

Dağıtım öncesi konuşan öğrencilere nasihat eden Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Bugün üç ayların başladığı mübarek gündür, Kutlu Doğum haftasıdır. Bu haftada Peygamber efendimizi anıyoruz. Peygamber efendimiz Allah’ın elçisi, bizim gibi insan fakat ahlakı Kuran-ı Kerim ahlakı, onu anmak onun gittiği yoldan gitmek, onun gibi Allaha ibadet etmek, izinden yürümek biz Müslümanların görevidir." dedi.

Kur'an-ı Kerim'in içerisinde her şeye barındıran bir kitap olduğuna dikkat çeken Cırıt, "Kaç yaşına kadar yaşarsak yaşayalım bir de ebedi hayat var, öteki hayatta yaşadıklarımızın hesabını vereceğiz. Kur'an-ı Kerim'in emrettiği gibi yaşarsak öteki dünyada hesap vermemiz kolay olur. Nasıl dersinize çalışıp sınav oluyorsanız öteki dünyada da sınav olacağız. Fakat bu sınavın soru ve cevapları Kur'an-ı Kerim’dedir. Tüm yaşantımız boyunca uyacağımız kurallar Kur'an-ı Kerim'de vardır. Allah bizi sınava tabi tutmuştur. Biz bu sınavı veririz yeter ki biz kalbimizi temiz tutalım, ibadetimizi yapalım, birlik olalım. Bizim için önemli olan sizin Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamanız, onun yolundan gitmenizdir.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Okul Müdürü Reşat Tali daha sonra Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrencilere dağıttı.

Öğrenciler ise Kur'an-ı Kerim'i kendilerine hediye eden Hakan Cırıt ve Reşat Tali'ye teşekkür ederek mukaddes kitabı okumaya özen göstereceklerini dile getirdiler. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir