• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Kutlu Doğum 3`üncü hafta etkinlik hazırlıkları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından birçok merkezde düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinlik çalışmaları devam ediyor. Kutlu Doğum 3'üncü hafta etkinlikleri kapsamında yaptıkları hazırlıklar ve çalışmalar hakkında bilgi veren platform yetkilileri, yapacakları etkinliklere halkı davet etti.

Mersin`i Kutlu Doğum heyecanı sardı

Mersin`de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 10 Nisan Pazar günü Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Programı için şehrin dört bir yanına kutlu doğum afiş ve brandaları asıldı.

Yapılacak büyük etkinlik önce hazırlıklarını hızlandırdıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörü Ercan Fidan, programa tüm vatandaşları davetti.

10 Nisan Pazar günü saat 13:30`da  Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki miting alanında Kutlu Doğum programına günler çalışmalarına hız verdiklerini belirten Fidan; “Kutlu Doğum programı için şehrin dört bir yanına 10 bin afiş, 15 billboard ve 20 raket ilanını ve çok sayıda brandayı şehrin dört bir yanına astık. Bunun yanında Mersin`deki 8 radyoya da ilan verdik. Ayrıca Cumartesi günü sabahtan itibaren 10 araç sesli anons şekilde, sokak sokak gezerek, peygamber sevdalılarını programa davet edeceğiz. ” diye konuştu.

Mersin genelinde, Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı 25 bin adet Siyer kitabını kapı kapı gezerek vatandaşlara hediye edeceklerini belirten Fidan,  program günü vatandaşların programa daha rahat gelebilmesi için 7 farklı bölgeden ücretsiz otobüs seferlerinin yapılacağını söyledi.

Ceyhan Kutlu Doğum etkinliğine hazır

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 10 Nisan Pazar günü saat 17.00'de başlayacak olan Kutlu Doğum Etkinliği için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Ceyhan Koordinatörlüğü sözcüsü Zülfü Şahin, Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin günlere, haftalara sığmayarak tüm nisan ayını kapsamasının, halkımızın Hz Muhammed (sav)'e muhabbetinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Platform olarak böyle bir hayra vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şahin, "Ceyhan'daki etkinliğimiz için 2 bin adet 'Peygambere Uyun ki Allah Sizi Sevsin' isimli kitabı ev ve iş yerlerini gezerek dağıtacağız. Ceyhanlı kardeşlerimize hediye edeceğimiz bu kitabımızla birlikte el ilanları da dağıtarak 7'den 70'e tüm halkımızı Ceyhan Kapalı Spor Salonunda düzenleyeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz.” diye konuştu.

Ceyhan`ın dört bir yanını Kutlu Doğum etkinliklerine davet içerikli afişlerle donatıp görsel ve sosyal medya aracılığı, belediye anonsu ve araç anonsları  ile etkinliğe davet yaptıklarını dile getiren Şahin, ayrıca birkaç noktadan ücretsiz araç tahsis ettiklerini söyledi.

Iğdır`da Kutlu Doğum etkinliği hazırlıkları tamamlandı

Peygamber Sevdalıları Platformu Iğdır koordinatörlüğü düzenleyeceği Kutlu Doğum Etkinliği için hazırlıklarını tamamladı. Platform üyelerinden oluşan bir grup, etkinlik için esnafa siyer kitabı ve el broşürü dağıtıp, etkinliğe davet etti.

Iğdır Peygamber Sevdalıları Temsilcisi Mücahit Güler, etkinlik hakkında şu bilgileri paylaştı: "Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliğini bu yıl daha da geniş bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Mehmet Göktaş Hoca'nın katılımıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğe, tüm Iğdırlı kardeşlerimizi 9 Nisan Cumartesi günü Iğdır İl Kültür Merkezi'nde görmek istiyoruz. Ayrıca bayan kardeşlerimize de yer ayrılmıştır.” dedi.

Doğubayazıt Kutlu Doğum etkinliği yarın

9 Nisan Cumartesi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Şehir Stadyumu yanı kapalı spor salonunda yapılacak olan "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" Temalı Kutlu Doğum Etkinliği İçin hazırlıklar tamamlandı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğubayazıt sözcüsü Cemal Arvas, ‘`Hafta başı itibari ile şehrimizin tüm caddelerini afislerimizle donattık. Her sene Platformumuzca tüm evlere Kur'an, kitap veya CD dağıtıyorduk. Bu sene de Kutlu Doğum hediyesi olarak 4 bin adet kitap sipariş ettik. Ve bu kitapları Allah'ın izniyle tüm halkımıza ulaştırmayı düşünüyoruz. Ayrıca 6 bin adet davetiyeli el broşürü dağıttık. Anons aracımızda Perşembe günü itibariyle şehirdeki halkı bilgilendirme amaçlı dolaşıyor. Tiyatro ekibimizde son provalarını yapıp Kutlu Doğum günü Hubeyb bin Adiyy`in Şehadetini sergilemek üzere hazırlanıyorlar. Rabbim bu hizmetlerde çalışan tüm Peygamber Sevdalısı kardeşlerimizden razı olsun. Onların çabasını boşa çıkarmasın." Dedi.

Arvas açıklamasının devamında Doğubayazıt halkına seslenerek "9 Nisan Cumartesi günü Saat 13.00'te programımıza herkesi bekliyoruz. Ücretsiz servis araçlarımız Osmanoğlu Petrol önü ve Ahmed-i Hani Lisesi ( düz lise) önünde kalkacaktır. Herkesi ailecek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Peygamberler şehri Urfa da hazırlıklar tamamlandı

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa il Koordinatörlüğü, hazırlıklarını tamamladığı “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğine tüm Şanlıurfa halkını davet etti.

Her yıl büyük bir coşku ve heyecanla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri bu yılda katlanarak devam ediyor. 400 noktada yapılacak etkinliklerin 30 tanesi Urfa genelinde yapılacağı öğrenildi.

Amaçlarının Peygamberimizin daha iyi tanınması ve örnek alınmasını sağlamak olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, tüm Şanlıurfa halkını etkinliğe davet etti.

Göven, “Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Nisan Ayının tamamını Kutlu Doğum Etkinlikleri olarak değerlendiriyoruz ve halkımızla buluşuyoruz. Bu yıl da Türkiye genelinde 400`e yakın yerde Kutlu Doğum etkinliği düzenliyoruz. Bu noktalarda Türkiye genelinde 1 buçuk milyona yakın “Peygambere Uyun ki Allah`ta Sizi Sevsin” isimli kitabı hediye ediyoruz. Bununla birlikte Kutlu Doğum etkinlikleri yapmamızdaki asıl amacımız, insanlarımızın Peygamberimizi daha iyi tanıması, hayatında örnek alması ve çocuklarına rehber edinmeleridir.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa`da yaptıklarını çalışmalar hakkında da bilgi veren Göven, “Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü olarak bu yıl 30'a yakın noktada Kutlu Doğum etkinliği düzenliyoruz. Bu kapsamda 50 bin adet “Peygambere Uyun ki Allah`ta Sizi Sevsin” isimli kitap dağıtıyoruz. Ayrıca Şanlıurfa merkezde 50 bin el ilanı, 10 bin cam afişi ve bin tane ağaç brandasını kentin farklı yerlerine astık." dedi.

Tüm Şanlıurfa halkını etkinliğe davet eden Göven, “Bu vesileyle halkımızı Urfa`da yapılacak olan kutlu doğum etkinliğine davet ediyoruz. Kutlu Doğum etkinliğimiz 9 Nisan Cumartesi günü saat 15.30`da Paşabağı Miting Alanında olacaktır. Urfa Peygamberler şehridir, Peygamber Sevdalılarıyla meşhurdur. Bütün halkımızı çoluk-çocuğuyla birlikte ailece alana bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Çınar'da cadde ve sokaklar afişlerle donatıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde düzenlenecek Kutlu Doğum çalışmalarında ise ilçenin işlek kavşakları büyük pankartlarla, cadde ve sokaklar ise afişler ile donatıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Çınar Şefkat-Der, Kutlu Doğum programı öncesi ilçe merkezi ve köylerinde, hazırlanan yaklaşık 7 bin adet Hz Muhammed'in hayatını anlatan kitap dağıtırken, 10 bin adet el ilanı ilçe merkezi ve köylerinde dağıtıldı.

İlçedeki evleri tek tek dolaşarak Hz Muhammed'in hayatını anlatan kitapları dağıtıp, vatandaşları kutlu programına davet eden dernek gönüllüleri, büyük bir teveccühle karşılaştı.

Anons yapılan araçlarla halk Kutlu Doğum`a davet edilirken, Çınar halkı kutlu doğum saatini sabırsızlıkla bekliyor.

Etkinlik, 9 Nisan Cumartesi günü Çınar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü karşısındaki park alanında düzenlenecek.

Ergani Kutlu Doğum etkinliği 10 Nisan'da

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kardeş Der tarafından Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yapılacak olan “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı kutlu doğum etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

10 Nisan Pazar günü Ergani ilçe otogarında yapılacak olan etkinliğin hazırlıkları hakkında bilgi veren Kardeş Der yetkilisi Mustafa Öz, Ergani`nin yanısıra civar ilçe ve köylerden de katılım beklediklerini ifade ederek; “10 Nisan günü etkinliğimizi yapacağız. Halkın etkinlikten haberdar olması için şehrin işlek caddelerine bez afişler asıldı. Dernek üye ve gönüllüleri tarafından halkımıza el ilanı ve Peygamberimizi anlatan kitaplar ile işyerlerine broşür dağıtıldı. Etkinlikten haberdar ettiğimiz halkın bize karşı büyük bir teveccühü var.” dedi.

Öz, son olarak, şehrin farklı noktalarından etkinlik alanına ücretsiz araç hizmeti vereceklerini de söyledi.  (İLKHA)

 























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir