• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
'Sera Hastalık Zararlıları Eğitimi' verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıkta ve serada sebze yetiştiriciliği konusunda daha kaliteli ve bilinçli bir üretim için Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı teknik ekiplerince Balpınar (Gresira) ve Yeniköy’de  (Zorköy) sebze hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda eğitim çalışmalarına başlandı.

Bitki sağlığı teknik ekiplerince yaz boyu haftanın iki günü Batman’a bağlı köylerde seracılık eğitimi verildiği belirtildi.

Balpınar köyüne giden teknik ekibi ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Sadık Yalçın tarafından eğitimlerde üreticilere sebze yetiştiriciliğinde doğru zamanda, doğru dozda, doğru ilaç seçimi ve bekleme süresi, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süre konularında bilgiler verildi.

Eğitimin sonunda konuşma yapan Bitkisel Üretim Şube Müdürü Sadık Yalçın, "Çiftçilerimizin daha kaliteli ve sağlıklı üretim yapabilmeleri için bu eğitimlere katılmalarını rica ediyorum. Sebzelerinizde herhangi bir problem gördüğünüz an günün her saatinde bizleri telefonla arayarak yardım ve destek alabilirsiniz." diyerek sözlerini tamamladı.

Köylerde üretim sezonu boyunca devam edecek bu çalışmaların hem üreticinin üretimini ve gelirini arttıracak hem de tüketicinin sağlıklı yaş sebze tüketmesine katkı sağlayacağı kaydedildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir