• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kahta'da Regaip Gecesi ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ilk mübarek gecesi olan Regaib kandili  münasebetiyle,  Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bir çok camide düzenlenen programlarda okunan mevlid-i şerif, ilahiler,  dualar ve tesbih namazları ile ihya edildi.

Zeynal Camiinde, ikindi namazından sonra esnafların yoğun katılımı ile  düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bilal Demir’in seslendirdiği mevlidi şerif ve ilahiler ile devam eden program, Mustafa Bozan’ın yaptığı duayla sona erdi. Program sonunda katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Miniklerin seslendirdiği mevlid-i şerif duygulu anlar yaşattı

Karşıyaka Camiinde düzenlenen programa  çocukların  yoğun ilgisi dikkat çekti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda küçük yaştaki çocukların seslendirdiği mevlid-i şerif  katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

“Bu gece nefis muahasebesi için bir fırsattır”

Hoca Osman Camiinde düzenlenen programda da, gecenin anlam ve önemi üzerine bir sohbet yapan Cami İmamı Mesut Karaağaç, bu gecede bol bol ibadet edilmesi ve samimi bir şekilde tevbe edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu gecede Peygamber Efendimize salavat getirmenin evla olduğunu belirten Karaağaç, Regaip gecesinin derin bir tefekkürün, esaslı bir murakabenin ve kapsamlı bir nefis muhasebesinin yapılması için müminlere bir fırsat olduğunu söyledi. Sohbetin ardından ilahi ve kasidelerin seslendirilmesi ile program sona ererken,  katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Celaleddin Cami camaati tesbih namazı kılarak geceyi ihya etti

Merkez Celaleddin Camiinde düzenlenen programda ise, cami cemaati tesbih namazını kılarak geceyi ihya etti.   Program yapılan duaların ardından son buldu.

Mevlana Camiinde Kur’an ziyafeti

Mevlana Camiinde yatsı namazı kılındıktan sonra başlayan programda  da Murat Kaya, gecenin önemine ilişkin bir sohbet yaptı.  Kaya konuşmasında “Bu mübarek gece vesilesiyle tüm kardeşlerimize dua edelim.” dedi. Konuşmanın ardından   Türkiye Kur’an okuma yarışmasında dereceye giren Mustafa Hikmet Kerkes, katılımcılara Kur’an ziyafeti sundu. Bayanların da katılım gösterdiği program, yapılan duaların ardından sona erdi. (Aydın Evren-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir