• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalıları`ndan `üç aylar` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu 'üç aylar' münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Mesajda, İslamî kutsallara ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e yönelik sistematik saldırıların olduğu bu zamanda, İslam âleminin vahdet ve birliği için Müslümanların vazife şuuruyla içten içe dua etmesi gerektiği kaydedildi.

"İçerisinde Regaib, Beraat ve Kadir gecesi gibi mübarek geceleri barındıran maneviyatı yüksek üç aylara girmiş bulunmaktayız." denilen mesajda "Bir kez daha bizleri bu mübarek aylara kavuşturan yüce Rabbimize hamdüsenalar olsun.  Bu mübarek aylar ve geceler Müslümanlar için hem nimet hem fırsattır. Peygamber efendimiz bu mübarek ayları Müslümanlar için bir fırsat olarak değerlendirmiştir. Ümmetin günahlarının affı için bir fırsattır." ifadelerine yer verildi.

"İslam âlemi olarak asrısaadet gibi bir yaşantıya ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır"

Müslümanların vahdet ve kardeşliğinin tesisi için gayret ve çabanın arttırılması gerektiğine vurgu yapılan mesajda, "Bu mübarek ayları fırsat bilerek ibadetlerimizi çoğaltarak düzene koymalı ve zor zamanlar geçiren Müslümanların vahdet ve kardeşliğinin tesisi için gayret ve çabamızı arttırmalıyız. İslam âleminin kurtuluşu için hem dua hem de maddi manevi desteklerimizi sunmalıyız. Müslümanların kurtuluşu da vahdet ve kardeşliğini tesisi de hiç şüphesiz Peygamber Efendimiz (sav)'in Sünnet-i Seniyye'sine sarılmak ve onun etrafında buluşmaktır. İslam âlemi olarak asrısaadet gibi bir yaşantıya ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır." diye belirtildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in, 'Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır.' duasının hatırlatıldığı mesajda, "Bizler de bu duaya âmin diyoruz. Böylesi mübarek aylar ve günlerde nefisler hesaba çekilmeli, ömrümüzün nerede ve nasıl geçtiği muhasebe altına alınmalı, ibadet şekillerimizi ve yeterliliğini kendi iç âlemimizde bir teraziye koyarak ölçmeli ve bu husustaki eksikliklerimizin farkına varmalıyız." denildi.

"Bu mübarek zamanları bir fırsat ve nimet bilmeliyiz"

Yayımlaman mesajda şu tavsiyelerde bulunuldu. "Bu mübarek zamanları bir fırsat ve nimet bilmeliyiz. Kur'an ve sünneti ihya etmede hassasiyetlerimizi çoğaltarak başta ailemizde ve hayatımızın her alanında İslam'ı yaşamalı ve yaşatmalıyız. Peygamber efendimizin hayatını daha çok okumalı ve amel etmeliyiz. İbadet ve zikirlerimizi çoğaltmalı, bol bol tövbe ve istiğfar etmeli, yüce kitabımız olan Kur'an'ı çokça okumalı. Zorda, hastalıkta, zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı çoğaltmalıyız. İslami sorumluluklarımızı bilerek akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeli ve dualarını almalıyız. Fakir ve muhtaçları unutmayarak maddi ve manevi destekte bulunarak hal hatırlarını sormalıyız.

Tüm iyilik ve yardımlaşma ahlakımızın kazanılması için bu mübarek ayların vesile kılınması için rabbimizden dilemeliyiz. İslam düşmanlarının İslami kutsallara ve peygamber efendimize sistematik bir şekilde düşmanlık ettikleri bu zamanda İslam âleminin vahdet ve birliği için içten içe dua etmeliyiz. Tüm Müslümanlar bunu bir vazife haline getirmelidir."

Mesajın sonunda, "Bu mübarek üç ayların tüm İslam âlemi için hayır, bereket, vahdet, kardeşlik ve zulüm altından kurtulmaya vesile olmasını, bir kez daha rabbimizden en içten duygularımızla istiyoruz." temennisinde bulunuldu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir