• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamburg`ta Regaip Kandili programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üç ayların gelişi ve Regaib Kandili münasebetiyle Almanya'nın Hamburg kentindeki Vahdet Camii'sinde bir program düzenlendi.

Kur`an Kerim tilavetiyle başlayan programda Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Camii imamlarından ve Avrupa Alimler Birliği Başkanı olan Abdulkadir Aydın  yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Regaib Kandili'nin, geleceğe yönelik arzu ve istekleri, emel ve tutkuları gözden geçirme imkânı veren mübarek bir gece olduğunu belirten Aydın, "Regaib gecesi, nefis muhasebesi yapmak için büyük bir fırsattır ve bu gecede kaza ve nafile namazlar kılınmalı. Varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir. Kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.  Müslümanlar olarak, Regaib başta olmak üzere önemli gün ve geceleri güzel amellerimizle ihya etmemiz, yanlışlıklarımızın farkına varıp dinimizin belirlediği istikamete yönelerek istifade etmemiz gerekir." dedi.

Program, yapılan dua ile sona ererken katılımcılara gül suyu ve lokum ikram edildi. (Aydın Kavalcı, Hüseyin Hakseven, Nurullah Aydın- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir