• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizre halkı Regaib Kandili`ni idrak etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde akşamları devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen halk, Regaib Kandili'ni ve üç ayların gelişini idrak ederek memleketlerine huzur ve selametin gelmesi için dua etti.

Sokağa çıkma yasağının gece saat 21.30 itibari ile başlayıp sabah saat 04.30'a kadar devam etmesi nedeniyle Regaip Kandili yalnızca Hz. Nuh Camii'sinde düzenlenen programla  idrak edildi.

Yatsı namazı öncesi camiye akın eden Cizrelilere, imam ve cami görevlileri cami girişinde gül suyu ile çikolata ikram etti. Program yatsı namazı sonrası Sur Camii imamı Abdullah Aksoy'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Cizre Müftülüğü ilahi ekibi Mevlid-i Şerif okudu. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşma sonrası Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu.

Program sonrası İLKHA mikrofonlarına konuşan Cizreliler, Regaib Kandili'nin ve mübarek üç ayların bölgeye huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Regaip Kandilini eda etmek için camiye gelen Mehmet Emin Türk adlı vatandaş akşamları başlayan sokağa çıkma yasağına rağmen Regaib Kandili'ni ihya etmek için Nur mahallesinden buraya geldiğini ifade etti.  Türk, "Allah, bu mübarek geceyi bütün İslam  alemine hayırlara vesile kılsın. Regaib Kandili, Allah'ın yoluna ve davasına rağbettir. Ümmetin gördüğü zulümler, bu gece vesilesiyle inşallah ortadan kalkar ve sıkıntılar aramızdan gider." dedi.

 Müminlerin, Allah'ın dinine sımsıkı sarılmasıyla fitne ve fesadın ortadan kalkacağını söyleyen Türk, "Allah'ın izniyle bu gibi geceler ümmetin sıkıntılı durumlardan çıkması ve güzel bir ahlaka sahip olmalarına vesile olacaktır. " ifadelerine yer verdi.

Medine Budak adlı yaşlı teyze ise  "Allah, bu gecenin hürmeti uğruna bu içinde bulunduğumuz sıkıntıları kaldırıp tüm dünyaya huzur getirsin." temennisinde bulundu.

Fatma isimli başka bir kadın da şöyle konuştu: "Allah, her yıl bizleri bu mübarek gecelere ulaştırsın ve Allah bu gecenin hürmetine içinde bulunduğumuz sıkıntıları ortadan kaldırsın inşallah." diye dua etti.

Halil Murat Demirci Regaib Kandili'ni idrak etmenin sevincini yaşadıklarını söyleyerek, "Allah-u Teala, bu hürmetli ve bereketli gece uğruna, başta Peygamber Efendimiz olmak üzere tüm peygamber ve evliya, enbiya ve burada  gömülü olan Hz Nuh'un hürmetine İslam ümmetinin içinde bulunduğu tüm sıkıntıları gidersin. Rabbim bize rahmeti ile muamele etsin, İslam ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntıların kalkmasını, kardeşlik ve huzuru nasip etsin." diye konuştu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir