• DOLAR 32.505
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2490.056
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır`da 742 bekçi alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında, emniyet hizmetleri sınıfında Hakkâri, Şırnak Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinde mülki sınırlar içerisinde görevlendirilmek üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte görevlendirilmek üzere 742 çarşı ve mahalle bekçisi alınacağı belirtildi.

Bekçi alımı, sınav komisyonunca yapılacak sözlü ve yazılı sınav sonucuna göre yapılacak. Sözlü sınav 7 Mayıs 2016 tarihinde başvuruda bulunulan yerlerde, yazılı sınav ise 11 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

İl merkez ilçesi sınırları içinde çalıştırılmak üzere bekçi adaylığına alınacaklar için giriş sınavları valilikçe uygun görülen tarihte il merkezinde, diğer ilçelerde ise kaymakamlıkça uygun görülen tarihte, ilçe merkezinde yapılacak.

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar  şöyle:  "Türkiye vatandaşı olmak, ilkokulu bitirmiş olmak, askerlik yapmış olup, 30 yaşından büyük olmamak, görev yapmaya engel bir hastalık veya engele sahip olmamak, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48'nci maddesindeki şartları taşımak, kötü şöhretli tanınmamak ve kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak."

Buna göre, Bağlar'da 135, Bismil'de 26, Çermik'te 4, Çınar'da 7, Çüngüş'te 11, Dicle'de 7, Egil'de 13, Ergani'de 20, Hani'de 13, Hazro'da 8, Kayapınar'da 66, Kocaköy'de 4, Kulp'ta 7, Lice'de 6, Silvan'da 29, Sur'da 43, Yenişehir'de 343 kişi bekçi olarak alınacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir